Bayburt Eğitim ve Kültür Hizmet Vakfı Başkanı Avukat İsrafil Kahraman, Türkiye’nin ekonomik olarak büyük bir taarruz geçirdiğini belirterek, “Ekonomik olarak ülkemiz büyük bir taarruzla karşı karşıya. İnşallah bu taarruzu da ülkemiz atlatacak. Milletimiz güçlü bir millet. Ekonomimiz güçlü olacak, güçlü olması için de üretim yapmamız lazım. Bizim de vakıf olarak üzerimize düşen görevleri yapmamız lazım. Memleketimizin, milletimizin, devletimizin Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacağız. Onu destekleyeceğiz” dedi.

Yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Kahraman, Bayburt Vakfı’nın, Bayburtlunun duygu ve düşünceleri ile hareket edeceğini ifade ederek, “Bayburt Vakfı Bayburtluların vakfıdır. Bayburtluların duygularını, düşüncelerini taşır. Bayburtlular vatan, bayrak, millet neredeyse oradadır. Bayburtlular imanlı insanlardır, mücadele etmeyi bilirler. Dolayısıyla bu mücadelede de önder olacaklarına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız bu zor günlerde başlangıcı yine Bayburt’tan yapıyor” diye konuştu.

Kahraman, Bayburt’ta Kaleardı mahallesinde inşa edecekleri öğrenci yurdunun çalışmalarını başlattıklarını, öğrenci burslarının artarak devam edeceğini ve Bayburt’ta her yıl yılın enleri etkinliği düzenleyerek Bayburt insanının başarılarını duyuracaklarını kaydetti.

İstanbul’u hiç tanımayan 100 öğrenciye İstanbul gezisi düzenleyeceklerini söyleyen Kahraman, Bayburt Vakfı’na desteklerinden dolayı Maliye eski Bakanı Naci Ağbal’a, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’a, Milletvekili Fetani Battal’a, Belediye Başkanı Mete Memiş’e, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak’a teşekkür etti.
Kaynak: iha