Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’un şampiyonluğu kaçırmasında birçok etken var. Hakem hatalarından 3 büyütülmüşlerin şak şakçılarına, ayrılan futbolculardan, teknik ekip tercihlerine kadar çok sayıda etken sayılabilir.

Bu hafta oynanacak Trabzonspor Fenerbahçe maçı öncesi hatırlanması gereken etken ise Erol Bulut.

1999-2000 yılında Trabzonspor’un ekmeğini yiyen Erol Bulut, Trabzonspor formasını 23 karşılaşmada terletmiş bir isimdi benim gözümde. Trabzonspor’un formasını terleten her futbolcuya gösterdiğim saygıyı kendisine de gösteriyordum. Ta ki, geçtiğimiz sezon yaptığı yanlışa kadar!

Geçtiğimiz sezon Süper Ligi’n 2. Sırasında yer alan Başakşehir ile karşılaşan Alanyaspor’un maçını izlerken, “Alanya’da bitmiş haftaya çok rahat geçeriz” düşüncesi içerisindeydim.

Ligin 27. haftasıydı ve Trabzonspor hakem hatalarına rağmen liderliğini korumayı başarıyordu.

Trabzonspor Göztepe’yi deplasmanda güzel futbol ile 3-1 yenmiş ve haftaya Başakşehir karşısında sahada dökülen Alanyaspor ile karşılaşacaktı.

Süper Lig’in 28. Haftasında 7 haftadır liderliğini sürdüren Trabzonspor karşısında bambaşka, ekstra hazırlanmış bir Alanyaspor izledik.

Bir hafta öncesinde Erol Bulut yönetiminde sahada adım atmayan, maça motive olmayan bir Alanyaspor gitmiş yerine Trabzonspor maçını kazanırsa sanki şampiyonluğunu ilan edecek bir takım gelmişti.

Trabzonspor ile Başakşehir yarışıyorken, Alanyaspor Trabzonspor karşılaşmasında takımın hocası maça Başakşehir’in renklerine bürünerek çıkmıştı.

Bir hafta öncesinde kulübede seyirci gibi Başakşehir Alanyaspor maçını izleyen Erol Bulut, bir hafta sonra Trabzonspor ile karşılaşırken yerinde duramıyordu.

Erol Bulut’un üstün gayreti ve son saniyede attıkları gol Trabzonspor’u liderlikten etmişti.

Aynı Erol Bulut, golü attıktan sonra şampiyon olmuşçasına seviniyordu.

Alanyaspor geçtiğimiz sezon Trabzonspor’a karşı oynadığı futbolu bir hafta öncesinde Başakşehir’e karşı oynamış olsaydı, Trabzonspor liderliği kesinlikle kaptırmazdı.

“Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner.”  Tam da bugünler için söylemiş bir laf.

Erol Bulut ektiğini biçiyor, görev aldığı camianın içinde eziliyor. Bu eziklikle Trabzonspor karşısına çıkacak. Bu durum açıkçası beni düşündürüyor. Yine sahada yürüyen bir Fenerbahçe’den çok farklı bir Fenerbahçe’yi bu hafta izleyeceğimizi düşünüyorum.

Trabzonspor asla rehavete kapılmamalı.

Abdullah Avcı, geçtiğimiz sezon Trabzonspor’a adeta kin kusan Erol Bulut’un bavulunu eline verip göndermeli.

Belki Trabzonspor, Fenerbahçe’yi yenerse şampiyon olamayacak ama ben şampiyon olmuşçasına sevineceğim. Tıpkı geçtiğimiz sezon Alanyaspor teknik direktörünün Trabzonspor’dan 2 puan aldıktan sonra yaşadığı mutluluk kadar mutlu olacağım.

Trabzonspor taraftarının da bu mutluluğu yaşamaya hakkı var.

Sen Trabzonspor’un bu mutluluğu milyonlarca taraftarına yaşatırsın.