Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İlköğretim Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen etkinliklerde Bozüyük Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve 16.’sı Yavuz Sultan Selim Ortaokulu bahçesine kurulan sentetik sahanın açılışı gerçekleştirildi.

İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında ilk olarak Cumhuriyet meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından etkinler Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile devam etti. Burada okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlarken programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Tekin Arslan yaptı. Arslan, konuşmasında “Bizler öğretmenler olarak amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmayı başarabilen, teknolojiyi bulan ve bunu insanlık için kullanabilen, özgüvenli, başarılı öğrenciler yetiştirmek. Okulun amacı yalnız müfredatı aktaran değil, yurdumuzu milletimizi seven, insanlık sevgisi olan, ahlaklı insanlar yetiştirmektir. Sözlerime son verirken bir kez daha ihtiyaçlarımıza en kısa sürede cevap veren ve öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim almalarını sağlayan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya ve İlçe Kaymakamımız Hasan Yaman’a teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya da "Geleceğimizin, müreffeh istikbalin yegane teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Eğitim, bir ülkede en hayati sistem, muasır medeniyet yolunu inşa eden, toplumun harcını karan en önemli unsurdur. Bu sebeple ülkemizin gelişmesi, kültür mirasını koruyup yükselterek istikbale taşıması eğitimdeki başarımızla doğru orantılıdır. Türkiye’nin aydınlık yarınlara ilerlemesi için araştırıp sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek adına yeni bir heyecanla değerlendirilmesi gereken yeni eğitim öğretim dönemi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda en önemli basamağın nitelikli bir eğitim olduğundan hareketle; çocuklarımızı pozitif bilimleri kavramış, milli ve manevi değerleriyle barışık, ülkesini seven, evrensel ile yereli harmanlamış girişimci ve başarılı bireyler olarak yetiştirmek zorundayız" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetinkaya, konuşmasının sonunda eğitim alanında yapılan çalışmalar, Yavuz Selim Ortaokulu’na ve diğer okullara yapılanlar için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve İlçe Kaymakamı Hasan Yaman’a teşekkür etti.

Programın devamında konuşan Başkan Bakıcı ise konuşmasında eğitimin önemine değinerek “Bugün Türkiye’mizde özellikle ve özellikle eğitim gerçekten çok önemli noktadadır. Devletimizin birçok imkânları ve hizmetleri çocuklarımızın en iyi eğitimi alması için bir bir ayağa kadar getiriliyor. Bu gün okullar açıldığında kitaplar önümüze geliyor. Yerel yönetim olarak bizlerde çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları noktasında sizlerin huzuruna pek çok proje getiriyoruz. Sayın Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yapmış olduğumuz anlaşmalar çerçevesinde birçok okulda farklı projeleri çocuklarımızla buluşturduk. Bunlar zenginleştirilmiş kütüphane dediğimiz Z kütüphane, 3 D sınıfı ve bir çok okulun çevre düzenlemesini yaparak ihtiyaçlarını giderdik. Spora teşvik anlamında da muhakkak ki çocuklarımıza destek vermemiz gerektiğini hep birlikte görüyoruz ve yaşıyoruz. Bizler ekip olarak gerçekten çocuklarımızın iyi eğitim almasını istiyoruz. Ben çocuklarımıza özellikle şunu söylemek istiyorum. Bizim eğitim aldığımız dönemlerde de öğretmenlerimiz muhakkak ki bizim gelişmemiz için çok büyük fedakârlıklarda bulundu. Yeri geldi kızdı, yeri geldi uyardı, yeri geldi kulağımızı çektiler. Ama hiçbir zaman ‘of’ bile demedik. Çünkü bizlerin anneleri ve babaları bizleri okullara bırakırken ‘eti ve kemiği sizlerin’ diyerek bıraktı. Okulda yaşadığımız o dersler hayatınız boyunca sizin gelişmeniz içindir. Yaşanacak olan sıkıntıların kendi içinizde hallolması gerektiğini, ailenizi kattığınızda olayın farklı noktalara gittiğini şu anda idrak edemeyebilirsiniz. Ama önemli olan sizin gerçekten dört dörtlük bir eğitim almanızdır. Bir çok okulda Emniyet Müdürümüz ile birlikte geziyoruz. Ve sizlerin gerçekten herhangi bir sıkıntı çekmemeniz için onlar ekip olarak canla başla mücadele ediyor. Onlardan korkmamanız gerektiğini, bir sıkıntı olduğunda onların yanına gitmeniz gerektiğini muhakkak biliniz. Eğitim sadece okul içerisinde verilen bir ders değildir. Dışarı çıktığınız zaman büyüklerinize saygı ve sevgi göstermeniz gerektiğini, devletin malına veya herhangi bir yapıya zarar verilmemesi gerektiğini de bilmeniz gerekmektedir” dedi.

Başkan Bakıcı konuşmasının son bölümünde açılışı yapılacak olan sentetik sahanın yapımında emeği geçen firma ve belediye personeline teşekkür ederek “Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak kalması için spora yönlenmeleri gerektiğini düşünerek bir çok okulumuzda sentetik saha yaptık. Bu gün 16.sının açılışını gerçekleştireceğimiz bu sahamız hem okulumuza hem mahalledeki tüm çocuklarımıza armağan olsun. Bizler sizlere dışarıdaki kötü alışkanlıklardan uzak kalın, gelin spor yapın, arkadaşlarınızla iyi dostluklar kurun, buranın birbirinize saygı, sevgi içerisinde kullanılması gerektiğini öğrenin diye destek vermeye çalışıyoruz” dedi ve yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Programda son olarak konuşan Kaymakam Yaman, 2018 2019 eğitim öğretim yılı açılış programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bir mühendisin bir binada yapmış olduğu hata yalnızca o binayı etkiler, bir doktorun bir yanlış tedavi olması yalnızca o hastaya tesir eder. Fakat eğitimde yapılan hata ve yanlışlar tüm toplumu etkiler. Bu doğrultuda öğretmenlerimize düşen görevi hep birlikte sırtlanmamız gerekmektedir. Ehil ellerde eğitim alan her birey geleceğe imzasını atacak kişiler olabilir. İdarecilerimizden ve öğrencilerimizden istediğimiz bol bol proje yapmalarıdır. Bu doğrultuda bir kez daha yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, ‘Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır’ diyen bir Ata’nın meslektaşları olarak, görevinizde son derece itinalı olun. Bizler işimizi iyi yaptığımız sürece, geleceğimizde çok önemli işlere imza atacak kişiler çıkacaktır” dedi.

Kaymakam Yaman son olarak 16.’sı yapılan sentetik saha için ve yaptığı tüm eğitim çalışmaları ve katkıları için Başkan Bakıcı’ya teşekkür ederek plaket takdim etti.

Konuşmaların ardından ritim ve perküsyon gösterisi, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, okunan şiirler ve son olarak seslendirilen türküler ile devam eden programda son olarak dualar okunarak sentetik sahanın açılışı gerçekleştirildi. Programa İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Tahir Oğul, İl Genel Meclis üyesi Nizamettin Çam, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve mahalle sakinleri ile öğrenci velileri katıldı.
Kaynak: iha