Çamaşır makineniz, normal yıkama programını tamamlamasından sonra programın sona erdiğini ön panelde yer alan “Bitti” lambasıyla size bildirir. Bu şekilde makinenizin programının bittiğini ve kapağını açarak, çamaşırlarınızı alabileceğinizi anlayabilirsiniz. Ancak bazen çamaşır makinenizin “Bitti” lambası düz şekilde yanmak yerine yanıp, sönme gibi bir eylemde bulunabilir. Bu durumda çamaşır makinenizde bir sorun mevcuttur ve bu soruna istinaden sizi uyarıyordur. Böyle bir sorunu mutlaka dikkate almanız Sultanbeyli Arçelik Servisi uzmanlarımız tarafından ehemmiyet ile tavsiye ediliyor. Çünkü çok daha maliyetli çamaşır makinesi arızalarıyla karşılaşmanıza ve hatta ciddi risk teşkil edebilecek sorunları yaşamanıza neden olabilir.

Çamaşır Makinesi Bitti Göstergesi Neden Yanıp Söner

Çamaşır makinenizde “Bitti” göstergesi yanıp sönmesinin pek çok farklı sebebi olabilir. Ancak Göztepe Arçelik Servisi uzmanlarına göre makinenizin tahliye borusu ya da tahliye hortumunun tıkanmış olması muhtemeldir. Bu durumda çamaşır makinenizin tahliye borusuna ve tahliye hortumuna bakmanız gerekir. Öncelikle çamaşır makinenizin ön panelinde yer alan koruma parçasını sökmelisiniz. Bu parça tırnaklı ya da vidalı olabilir. Bu parçayı söktükten sonra makinenizin sağ altında bulunan ve saat yönünde çevirerek açabileceğiniz tahliye pompası kapağı bulunur. Su tahliye pompası filtresine ulaşmanızı sağlayan burada herhangi bir cisim (tel, düğme, bozuk para, çorap vb.) olup, olmadığını kontrol edin. Eğer burada bir cisim varsa aldığınız hata bundan kaynaklanabiliyor olabilir. Bu aşamada özellikle çok aşırı tüy dökebilen kıyafet veya tekstil ürünlerini yüksek sıcaklık değerlerinde yıkamanız durumunda tüylerin tahliye parçalarından birisinde tıkanmaya neden olabilmesi yüksek muhtemeldir. Bu sebeple de bu tip çamaşırların yıkanması noktasında mutlaka dikkatli şekilde hareket edilmesi gerekiyor.

Çamaşır makinenizin su tahliye pompa filtresinde bir cisim yoksa su tahliye hortumu kireç, çakıl vb. faktörler dolayısı ile tıkanmış olabilir. Bunu anlayabilmeniz için makinenizin altından çıkarak, tesisat borusuna bağlanan su tahliye hortumunu sökerek, içerisin kontrol etmelisiniz. Eğer bir tıkanıklık varsa tel yardımıyla açabilirsiniz. Ancak burada da tıkanıklık yok ve makinenizin bitti lambası yanıp, sönmeye devam ediyorsa yapabileceğiniz başka bir işlem imkanı olmadığından https://www.arcelikservisi.tv linki üzerinden ulaşabileceğiniz, Arçelik Servisi hizmetlerine başvuru gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Editör: TE Bilişim