HaberTS-Haber Servisi- Türkiye’de bir sosyal medya takıntısı var; her olayda mutlaka sosyal medya kapatılıyor, şimdide gündem de Netflix var. Büyük bir film ve belgesel platformu olan Netflix kapatıldı mı sorusu bugün en çok sorulan sorular arasında yerini aldı. Devlet bu medya organından rahatsız oluyor ve neden olarak da çok açık ve eşcinselliğin çok olduğunu söylüyor. Bundan birkaç ay önce bu olay Diyanet’in de gündemine gelmiş diyanet eşcinsellik günah dediği için çok baskı görmüştü. Bu platformda eşcinsellik olması insanları rahatsız ediyormuş ama bu platform zaten paralı bir platform, rahatsız olan üye olmayabilir ve bu platformda film izlemeyebilir; halk içinde burada eğlenen güzel filmler bulup izleyen de var her önüne gelen kapatılırsa o zaman demokrasi kavramı kime göre? Sorusu olacak.

Netfilix’in kapatılması gündemde

Türkiye’de uzun zamandır gündemde olan bir konudan bahsediyoruz; Netflix platformunun kapanması yeni bir olay değil ama şimdilik kapanmış da değil. İkili arasında yapılan görüşmelerde Netflix sansür teklifini kabul etmeye yanaşmıyor ki bu konuda son derece haklı, o bir platform ve onların işi verilen emekleri platformlarında korumak. Türkiye istiyor diye herhangi bir kısıtlamaya gitmek ki bu kısıtlama sadece ülkemiz de olacak yine de mantık dışı olur. İnsanlar sosyal medya ve internet de gezme konusunda özgürdür madem bundan rahatsız olunuyor ve dinimizce yanlış olduğu öne sürülüyor o zaman rakı ve diğer alkol fabrikaları da durdurulsun. Alkolün zinadan bir farkı olduğunu söyleyebilecek kimse var mı?

Gençler çok tepki göstermişti

Daha önce ki bu süre çok fazla olmadı, yine sosyal medya da bazı değişiklikler yapılması düşünüldü ama devlet genç kesimden ve muhalefetten çok büyük tepki gördü. Twitter üstünden yapılan yorumlarda sosyal medyama dokuma birinci sıraya yükseldi. Sayın cumhurbaşkanı öngörüşü yüksek ve saygılı bir insandır; bu tür platformlara isteyen girebiliyor ve bırakın insanlar film izlesin belgesel izlesin. O platformda gezen herkes eşcinselliğin olduğu filmlere bakmıyor herhâlde. Durum illaki ahlak anlayışı ve insanlara kötü örnek olmaksa ülkemiz de camilerin çok değil 50 metre ilerisine kurulmuş onlarca alkol satan yer var, eğer devletimiz kapatıyorsa Netflix programını, onları da kapatsın ki diyelim tamam haklılar.

Editör: TE Bilişim