Telefonumun şarjı hemen bitiyor sorunu hemen hemen her akıllı telefon kullanıcısının sorunlardan biridir diyebiliriz. Akıllı telefonların şarjının ömrü maalesef ki akıllı telefonun ilk alındığı hali ile birlikte kalmamaktadır. Akıllı telefonların şarj ömrü gün geçtikçe bataryanın ömrünü yavaş yavaş doldurmasıyla birlikte şarjınızda daha kısa sürede bitmektedir.

Bu olay da telefonun şarjının hızlı bir şekilde bitmesine yol açmaktadır. Akıllı telefonların bir çok işlevi olduğundan pil ömrünün de bir süre sonra kısalacağının net bir şekilde bilinmesini gereklidir. Telefonunuzun şarjı hemen bitiyor sorunu ile karşılaştığınız zaman yapılması gereken bazı önlemler bulunmaktadır.

Telefonumun Şarjı Çok Hızlı Bitiyor Ne Yapmam Gerekli ?

Telefonun şarjı çok hızlı bitiyor sorununa çözüm odaklı yaklaşabilmek için öncelikle sorunun kaynağına detaylı bir şekilde inilmesi gerekiyor. Buna göre akıllı telefonun pil ömrünün ölçülmesi ve akıllı telefonun pililinin neden bu kadar kısa sürede bitiyor bunun için sorunların tespit edilmesi büyük bir ölçüde önemlidir. Kimi zaman akıllı telefonlarda sadece basit bir uygulama yüzünden şarj hızlıca bitmektedir kimi zaman da teknik bir nedenden dolayı pil ömrü kısalmaktadır. Bunun için ilk önce telefonunuzdaki uygulamaları gözden geçirebilirsiniz eğer sorununuz hala çözülmedi ise bir uzman kişiden yardım alabilirsiniz.

Uzman kişiler tarafından yapılan araştırmalar , analizler sonucunda akıllı telefonunuzun pil ömrü ölçüldükten sonra pil ömrünün yetersiz olduğu tespit edilirse pilin değiştirilmesi gerekebilir. Pil değişiminden sonra akıllı cihazınızın pil ömrü tekrar telefonu ilk aldığınız zamanki gibi uzun süre dayanır.

Akıllı Telefonlarınızda Pilin Hızlı Bir Şekilde Bitmesine Neden Olan Bazı Nedenler :

  • Öncelikle akıllı telefonunuzda bulunan uygulamalar şarjınızı hızla tüketiyor olabilir. Bu uygulama sizin haberiniz olmadan bazı eylemlerde bulunuyor olabilir. Özellikle bu uygulamalardan bazıları WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarında bu tarz durumlarla karşılaşmak bu uygulamayı kullanan kişilerde mümkün olabiliyor. Whatsapp veya Messenger gibi mesajlaşma uygulamaları , sürekli arka planda çalışarak akıllı telefonunuzun şarjının kısa sürede bitmesine sebep olabilir.
  • Başka bir neden ise akıllı telefonunuzun uzun bir süre kullanılması durumunda pil ömründe azalma durumu gözlenebilir. Bu sorun için teknik destek alabilirsiniz. Alanında uzman kişiler size telefonunuzun pilinin değişip , değişmemesi konusunda en doğru bilgilendirmeleri yapacaktır.
  • IOS ya da Android işlemcili akıllı telefonların tamamında bu tarz problemler ile karşılaşmak oldukça normal bir durumdur diyebiliriz. Akıllı telefonlardaki pil ömrünün azalması üretici firmalar tarafından da kabul edilen bir durumdur. Bu yüzden bu sorunla karşılan kişiler teknik destek almaktan çekinmesin.

Editör: TE Bilişim