Kullanım koşılları konusunda farklılık yapan WhatsApp, kişisel verilerinize erişmek ve bilgilerinizi Facebook ile paylaşmak için sizden onay istiyor. Onay vermediğiniz takdirde ise hesabınıza erişim sağlamanız engelleniyor. Bu sebeple büyük tepki gören WhatsApp’a alternatif uygulamalar kullanıcılar tarafından araştırılmaktadır. Peki, WhatsApp Alternatifi Uygulamalar Hangileridir? İşte, detaylar…

Signal

Karşınızdakiyle anlık iletişim sağlamanız için dünyanın her yerinde ücretsiz olarak kullanacağınız Signal, ücretsiz olarak kullanılmakta ve ileti göndermenizi, sesli ve görüntülü sohbet etmenizi sağlamaktadır. Standart cep telefonu numarasıyla kullanılan ve uçtan uca şifrelenen mesajları sayesinde WhatsApp Alternatifi uygulamalar arasında yer alan Signal fazlasınca tercih edilecek gibi gözüküyor.

Telegram

Şuanda WhatsApp’dan sonra en aktif kullanıcı sayısına sahip olan Telegram, piyasada bulunan en hızlı mesajlaşma uygulaması olarak bilinmektedir. Tüm operatörler tarafından kullanılan uygulamanın pek çok avantajı bulunmaktadır.

Viber

Wi-Fi veya Mobil Veri ile dünyadaki herkes ile bağlantı kurabileceğiniz Viber sayesinde görüntülü, sesli ve yazılı mesajlaşma imkanı elde edebileceksiniz. En çok tercih edilen uygulamalardan biri olan Viber, Telegram’dan sonra en popüler uygulama.

Hangouts

Google tarafından hazırlanan ve mesajlaşma ve aynı zamanda görüntülü görüşme yapacağınız program Google Meet ve Google Chat olarak iki ana üründen oluşmaktadır.

WeChat

Çin de geliştirilen WeChat, sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan bir uygulamadır. WhatsApp da böyle sorunlar olmasından sonra WeChat popülerleşmeye başlamıştır.

Line

Japonlar tarafından üretilen mobil mesajlaşma uygulaması Line, ücretsiz metin, sesli mesajlaşma, sesli arama ve grup sohbetini siz değerli kullanıcılarına sunan bir uygulamadır.

Dedi

Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda kullanacağınız ücretsiz bir mesajlaşma uygulamasıdır.  

Discord

Sesli bir iletişim uygulaması olarak bilinen Discord, internet üzerinden tanıdığınız kişilerle iletişim kurmanızı sağlayan bir uygulamadır. Tamamen ücretsiz olan bir uygulama olan Discord sayesinde hem sesli hem görüntülü iletişim kurabilirsiniz.