11 yaşındaki Laurent Simons, ülkesinde 'Dahi Çocuk' olarak tanınıyor. Bu yaşta ünversiteden mezun oldu!

Belçika'daki Anvers Üniversitesinin 3 yıllık fizik bölümünü 1 yılda bitiren ve en iyi derece ile üniversiteden mezun olan Laurent Simons, henüz sadece 11 yaşında! Yaz dönemi bitince yüksek lisansa başlayacak!

2020 yılının mart ayında üniversiteye başladı, şimdi mezun oldu. O henüz 11 yaşında bir çocuk, ama Dahi Çocuk! Lisans diplomasını alan Belçikalı Simons, ülkesinde dahi çocuk olarak adlandırılıyor. Üstelik lisans eğitimine devam ederken yüksek lisans dersleri de aldığı öğrenildi.

11 yaşındaki kız çocuğu, kuantum fiziği ve klasik mekaniğe odaklandığını, bu alanda her şeyi öğrenmek istediğini basına anlattı. Hedefinin ölümsüzlük olduğunu, vücuttaki parçaları mekanik parçalarla değiştirmek istediğini ve bunun için bir program hazırladığını dile getirdi. "Bulmacanın ilk parçası kuantum fiziği." dedi.

Dünyanın en iyi profesörleri ile çalışmak ve onların beyinlerinin içine bakıp nasıl düşündüklerini öğrenmek istediğini söyleyen Simons, herkesi şaşkına çevirdi.

9 yaşındayken Hollanda'daki Eindhoven Teknoloji Üniversitesine kabul edilen Simmons, okulla yaşadığı anlaşmazlık sebebiyle oradan ayrılmıştı.

Editör: TE Bilişim