2021 yılına girmemize az biraz süre kala popüler sosyal iletişim platformu Whatsapp, telefon piyasasını hareketlendirecek bir gelişme duyurdu. Bugüne kadar yaptığı yeniliklerle kısa sürede birçok kullanıcıya hitap edecek potansiyeli oluşturan ve yeni güncellemelerle daimi bir kitle yaratan platform 2021 yılında bazı telefon modellerinde çalışmayacak. Firmadan henüz resmi bir açıklama gelmese de kulislerde dönen iddialar bu yönde. Uygulamanın bazı platformlarda çalışmama nedeni ise güvenlik olarak öne sürüldü.

Hangi Modellerde Whatsapp Çalışmayacak?

Yeni bir sürüm güncellemesi gelmeyen modeller bazında gerçekleşecek olan erişim engeli için telefon modellerine yönelik görüşler bildirilmeye başladı bile. Buna göre Whatsapp’ın çalışmayacağı telefonların IOS ve Android işletim sistemi bazında marka ve modelleri şu şekilde;

HTC Desire

Motorola Droid Razr

LG Optimus Black

Samsung Galaxy S2

iPhone 4

Telefonların ortak özellikleri incelendiği dikkati çeken noktada sürüm güncellemelerinin artık ilgili modellere hizmet etmemesi oldu. Çıkış yılı itibariyle de oldukça eski bir tasarıma ve kullanıcı dostu ara yüz kavramını yeni modellere göre geride bırakan bir iç donanıma sahip olan cihazların akıbeti ise şu an için merak konusu.

Cihaz sahiplerini yeni bir telefon almaya iteceğe benzeyen bu durum için Apple telefon sahiplerini sevindirici bir haber geldi. Eğer iPhone 5, 4S, 5S, 5C, 6 ve 6s modelleri iOS 9 altyapılı bir güncelleme yapılırsa Whatsapp’ı kullanabilecek olan cihaz kullanıcıları platformu telefonlarda barındırmaya devam edebilecek. Güncellemenin yapılmaması halinde platform telefon özelinde yeni bir güncelleme alınmamasına bağlı olarak kullanılamayacak.

Cihaz Sahipleri Resmi Açıklama Bekliyor

Whatsapp’ın 2021 itibariyle duyurduğu bu haber şimdiden teknoloji dünyasında geniş bir yankı uyandırdı. Daha önce de eski modellerde güncelleme desteğinin olmaması nedeniyle Whatsapp’ın eski cihazlarda çalışmayı durdurmaması durumu ile karşılaşılmıştı.

Bu yıl da benzer geleneği sürdüren firma kullanıcılarını günümüz teknolojisine adapte etmeye çalışıyor gibi görünüyor. Bu durumun güvenlik açıklarının önüne geçmesi açısından ve kullanıcıların bilgilerinin korunması anlamında gerekli olduğunu savunması müşteri beklentileri için önemli bir kriter. İlerleyen günlerde firmadan konuyla alakalı yapılacak resmi bir açıklama bekleniyor.

Formun Üstü

Formun Altı

Editör: TE Bilişim