Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinde önemli bir role sahip TEKNOFEST, haftaya başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, detayları verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'ne katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, bu yıl TEKNOFEST'in 21-26 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şişecam'ın ülke ekonomisine katkılarından bahsederek, "Şişecam 86 yıllık mazisiyle Türk ekonomisinin hangi zorluklardan geçtiğinin en güzel örneğidir. Tesisimizin ülkemiz sanayine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Birçok tarihi adım atıldığından, enerjide kurulu gücümüzü 100 bin megavat sınırına getirdiğimizden bahseden Erdoğan, Türkiye'nin büyüme oranını da açıkladı.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde gençlerin merakla beklediği TEKNOFEST için de tarih verdi. Atatürk Havalimanı'nda 21-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Teknoloji Festivali'ne sayılı günler kaldı. 81 ilde 100 deneyap teknoloji atölyesi için eğitim çalışmaları da sürüyor. Erdoğan, Polatlı Tarım Üniversitesi için girişimi desteklediğini de belirtti.