Harvard Üniversitesi Astronomi Bölümü başkanı Prof. Avi Loeb, dünya dışı yaşama ait bir cismin gezegenimizin yakınından geçtiğini açıkladı.

Dünyayı sarsacak dünya dışı yaşam açıklamasına göre, 2017 yılında dünyaya çok yakın bir mesafeden geçen Orumuamua adlı gök cismi dünyadan başka medeniyetlere ait. Profesör, bu fikrini destekleyen ciddi bulgulara sahip olduğunun da altını çizdi.

2017 yılında Hawaii'de bulunan Pan-STARSS tarafından tespit edilen gök cismi Oumuamua adını almıştı. Hawaii dilinde mesajcı, uzaktan gelen, gözcü gibi anlamlar taşıyan bu ismi alan gök cismi ile ilgili yeni açıklamalar Harvard'dan geldi.

Prof. Loeb, yakında çıkacak olan kitabında bu nesne ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Cismin Vega yıldızı yönünden geldiği ve 6 Eylül 2017 tarihinde göüneş yörüngesinde görüldüğü ifade ediliyor.

Loeb'e göre bu cisim, dünya ile ilgili bir gözlem yapmış olabilir. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda olan gök cismi, şimdiye dek dünyanın etrafında algılanan ilk yıldızlararası cisim oldu. Loeb, bu cismin dünya dışı medeniyetlere ışık tuttuğunu kanıtlamak istiyor. Cismin benzersiz puro benzeri şekline dikkat çeken Loeb, Oamuamua için 'alışılmadık derecede parlak' benzetmesini yaptı.

Cismin güneşe alışılmadık derecede yakın geçmesi dikkat çekiyor. Dış medeniyetlerin güneş sistemini ve dünyayı incelemek için bu nesneyi göndermiş olabileceği iddia ediliyor. Eğer Oumuamua bir kuyruklu yıldız olsaydı, ardında spesifik bir kuyruk izi bırakırdı. Fakat bu da gözlemlenmedi. Profesör Avi Loeb, kitabında bu cismin dünya dışı medeniyetler tarafından gönderildiğinden bahsetti. Dünyadan başka medeniyetlerin olduğuna dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim