Gök bilimciler, Dünya'ya 1500 ışık yılı uzaklıkta kara delik tespit etti. The Unicorn isimli kara delik, şu an gezegenimize en yakın kara delik...

Kara delikler, her tür maddeyi ve ışığı kendisine çekebilecek kadar güçlü bir çekim alanına sahip ve kütleleri devasa boyutlarda. Gizemini hala koruyan kara deliklerle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Dünya'ya en yakın kara delik gezegenimizden 1500 ışık yılı uzaklıktaki The Unicorn adlı kara delik olarak tespit edildi. Anlamı ise Tek Boynuzlu At.

Bu ismin verilmesi kara deliğin boyutlarının küçük olmasına ve Yunanca'da tek boynuzlu at anlamına gelen Monoceros takımyıldızında bulunmasına bağlandı.

Çalışmayı ABD'deki Ohio Eyalet Üniversitesi'nden astronomi öğrencisi Tharindu Jayasinghe yürüttü. Kara deliğe bu ismi çok uygun bulduklarını, sistemin benzersiz ve ilginç olduğunu belirttiler.

Kara delik boyutu neredeyse Güneş'in 3 katı kadar. Üstelik bu kara deliğin, Ay'ın kütle çekim kuvvetinin okyanusları etkilemesine, gelgitler oluşturmasına kadar etkileri var.