Çinli teknoloji devi Huawei, yakın zamanda yeni amiral gemisi modellerinden olması planlanan Huawei P30 ve Huawei P30 Pro modellerini MWC'de tanıtmaya hazırlanıyor. Çinli teknoloji devi son zamanlarda dünyanın birçok önemli ülkesinde cihazlarının tanıtımına hız vermiş ve ABD dışında her ülkede tantım çalışmalarına hız verdi. Huawei P30 ve Huawei P30 Pro modellerinin tanıtımı için 2019 MWC'yi belirleyen Huawei, cihazın kısa sürede satışa sunulması konusunda da rol oynayacak.

Fiyatı yüksek olabilir

Huawei P30 ve Huawei P30 Pro iki ayrı modelden oluşacak ve farklı fiyat belirlenerek satışa sunulacak. Cihazın teknik özellikler bakımından iki cihazın farklı olması dolayısı ile farklı fiyatlara sahip olacağı ve Pro modelinin 12 GB RAM, 40 MP arka kameraya sahip olarak tanıtılacak olduğu iddia edildi.

Huawei, Huawei P30 ve Huawei P30 Pro modellerini ABD'de sadece belirli bölgelerde satışa sunabilecek ve askeri tesislerde bulunan alışveriş merkezlerinde bu cihazlar satışa yasal nedenlerden dolayı sunulamayacak. Cihazların Türkiye ve Çin'de ne kadar fiyatla ve ne zama satışa sunulacağı bilinmiyor.