Teknoloji her gün gelişimini bir kat daha hızlandırıyor, dünya üzerinde teknolojik aletler yeni modellerini yarış içinde çıkarmaya devam ediyor. Telefonlar ise büyük bir hızda yenileniyor, insanların arz ve talep hızına yetişmeye çalışan telefon modelleri ufak değişikliklerle yeni modelleri sunuyor. İnsanlar ise bu lüks yarışına girmeye çalışıyor. Evet, ihtiyaçtan ve ya alma isteğinden kaynaklı yeni model isteği iphone ne zaman yeni telefon çıkaracak sorusunu sorduruyor. İphone şu an dünyanın en değerli markaları içinde ilk sıralarda yer alıyor. Çıkardığı her telefon son hızla satılıyor ve rekorlar kırmaya devam ediyor. Son olarak ihanet 12 serisini çıkardı, yine çok tutulan bir seri olan bu modelin memnuniyeti yeni seri ne zaman çıkacak sorusunu ortaya çıkardı.

İphone 13 ne zaman piyasada olacak?

 İphone telefonunun ne zaman çıkacağı konusunda bir bilgi henüz belli değildir, geçen yıl çıkan seri üstüne yeni seri henüz sürülecek mi belli değil. İphone ticari olarak çok zeki bir şirket olarak öne çıkıyor. O yüzden yeni seriyi piyasaya sürmek için en doğru anı bekleyecektir, hala 12 modeli piyasayı kasıp kavururken yeni seriyi piyasaya sürmek 12 modelinin de satımında düşüşe neden olacaktır. Bu yüzden bu sene sonuna yakın bir zaman da 13 modeli piyasada olabilir. Beklentilerden bahsediyoruz, bu resmi bir açıklama değildir ki henüz şirket adına bir açıklama gelmedi.

İphone 13 de hangi özellikler bekleniyor?

İphone 12 de ki özellikler müşteriyi mutlu etti ama yeni telefonda ki özellikler de merakla bekleniyor. Beklenen özellikler öncelikle şarj üstüne yapılacak, ihanet modelinin yıllardır en büyük sorunu şarj oldu. Telefonlar şarj süreleri konusunda en son da gelen telefonlar içinde yer alıyor. Bunun en büyük nedeni ise çok fazla uygulama bulundurmasıdır. Yeni telefon serisin de bu soruna ortadan kalkacak, ya da bu soruna büyük bir çözüm bulunacak. İkinci bir durum ise kamera olacak, evet belki de en iyi kameralara sahip telefonları üretiyor olsalar da bu yeterli gelmiyor ki yeni üretilen telefonlarda daha geniş telefon kamerası olacak. Bu da beklenti içinde olanları daha mutlu edecek bir özellik olarak düşünülüyor. Telefon piyasaya büyük ihtimal 12 serisinde olduğu gibi 4 seri halinde sürülecektir.

Editör: TE Bilişim