Bir süredir sızıntılar konu olan Xiaomi Mi 9 tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Xiaomi’ye yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda, hemen aşağıdan da görebileceğiniz gibi Xiaomi Mi 9 taslakları hazırlandı.

Söz konusu tasarımları incelediğimiz zaman bizleri oldukça ince ekran çerçeveleri karşılıyor. Su damlası olarak adlandırılan ekran çentiğine ev sahipliği yapan 2K çözünürlük değerine sahip olan bir ekranın üzerine kurulacak olan amiral gemisi, konsept tasarımlarıyla tabiri caizse göz dolduruyor.
6.4 inç boyutundaki 19.5: 9 en-boy oranına sahip olan bir ekran ile birlikte gelecek olan Mi 9‘un ayrıca daha önceki haberlerde de belirtiğimiz gibi üçlü kamera kurulumuna da ev sahipliği yapıyor.

Arka panelin sol üst köşesine dikey şekilde konumlandırılmış üçlü arka kamera kurulumu ile bambaşka bir deneyim hedefleyen Xiaomi, bildiğiniz üzere bu konuda Sony ile iş birliği yapacak.

Son yayınlanan raporlara göre, merakla beklenen Mi 9‘da 48 megapiksel değerindeki Sony IMX586 sensörüne yer verilecek. 18 Megapiksel ikincil kameraya ve 8 megapiksel üçüncül bir kameraya da sahip olacak olan Mi 9, şimdiden birçok kullanıcı tarafından merakla bekleniyor.

Xiaomi Mi 9 gelişmiş parmak izi okuma teknolojisine sahip olacak!
Bunun haricinde ise yeni amiral gemisinin taslak görsellerinde, bizleri herhangi bir parmak izi tarayıcısı karşılamıyor. Bu detay ise, Mi 9‘da ekrandan parmak izi tarayıcısına yer verileceğini doğruluyor.
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz gün, Xiaomi‘nin CEO’su yeni geliştirmiş oldukları ekrandan parmak izi okuma teknolojisini gözler önüne sermişti.

Geliştirilen bu sensör sayesinde, Xiaomi‘nin ekranın neredeyse her yerinden parmak izi okumamıza olanak sağlayacağını gözlemlemiştik. Bu bahsettiğimiz parmak izi teknolojisine Mi 9 modellerinde de yer verilmesi bekleniyor.
Son olarak ise, Xiaomi’nin yeni amiral gemisinin 7 nm Snapdragon 855 işlemcisine ve 5G teknolojisine de ev sahipliği yapacağını da belirtelim. Hemen aşağıdan, şimdiye kadar sızdırılan Xiaomi Mi 9‘un özelliklerini de inceleyebilirsiniz.

Sızdırılan Xiaomi Mi 9 özellikleri
Ekran: 6.4 inç, 19.5:9 Full HD+ AMOLED
İşlemci ve Grafik Birimi:  Snapdragon 855 – Adreno 640
RAM: 6 veya 8 GB RAM
Depolama: 128 GB depolama alanı
Arka üçlü kamera: 48 MP ana kamera + 18 MP ikincil kamera + 8 MP uzaklık ölçer sensörü
Ön Kamera: 24 MP IMX576
Batarya: 32 W Hızlı şarj 4.0 destekli 3500 mAh
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C+ 5G desteği
İşletim Sistemi: MUIU 10 tabanlı Android 9.0 Pie
Fiyat : 436 dolar
 

Editör: TE Bilişim