. Aramanın niteliği ve önemi SEO tarafından dikkate alınır. Ancak geliştiriciler tarafından SEO, işin vaktinde bitmesini engeller ve sıkıntı olarak görülebilir.

Ancak Web sitelerinin zamanla gelişmesi, teknik SEO’yu değerli kılıyor ve bunun bir ekip işi olduğunu gösteriyor. Yapılan araştırmalar neticesinde dijital pazarlama sektörü ile SEO arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çözüm yolları bulunmuştur.

  1. Olumsuz Deneyimlerinizi Tecrübe Kabul Edin ve Yola Devam Edin

SEO araştırmacıları kaliteli içeriklere önem verirken bu geliştiriciler tarafından güvensiz bulunabilir. Bu gün toplu olarak satın alınan bağlantılar ve aşırı anahtar kelime kullanımını popülerliğini yitirmiştir. SEO çalışmaları yaptırırken başarısızlığa uğramış olsanız da, başarının sırrı, hayal kırıklıklarınızdır. Şayet özgüveniniz olursa başarıyı yakalamanız zor değildir.

  1. Hackathon Etkinlikleri Düzenleyin ve Geliştiricileri Dahil Edin

Düzenlenen etkinliklere geliştiricilerin dahil edilmesi rekabet düzeyini artıracaktır. Etkilikte amaç yüksek puanlar elde etmek olsa da, geliştiriciler bu tarz etkinliklerde farklı çalışmalar ortaya koyabilmektedir. Böylece geliştiriciler ilham almış olacaktır.

  1. Müşterilerinizin Çalışma Ortamlarında Bulunun

Sadece kural belirlemek ve bu kuralların gerçekleştirilmesini ümit etmek yeterli değildir. Müşterinizin işini yakından tanımanız demek, onlarla iletişiminizin de artması demektir. Müşteri ile geliştirici arasındaki ilişinin uzun vadeli olması, müşteri ile çalışma ortamında vakit geçirilmesine bağlıdır. Çünkü tüm zorluklar yerinde incelenmiş olur ve böylece daha kalıcı çözümler üretilebilir.

  1. Harekete Geçerken Dikkatli Olun

SEO uzmanları ile geliştiriciler arasındaki ilişki kadar, çalışmaların stratejik olması da önemlidir. Uzmanlar geliştiricileri verdikleri tavsiyeler ile ezmemelidir. Kritik öneme sahip olan değerler incelenmeli ve daha az öneme sahip olan nitelikler geri plana atılmalıdır. Yani savaşmak için önce harekete geçmez ve oyunu kurallarına göre oynamak gerekir.

  1. Teknik ve Ticari Kavramlar Arasında Köprü Görevi Görün

Bu işe girerken maddi anlamda zorlanmış ya da teknik hatalar yapmış olabilirsiniz. Ancak her ne olursa olsun SEO uzmanları ile geliştiriciler empati yeteneğine sahip olmalıdır. Bu sorunların bertaraf edilmesi için düzenli toplantılar düzenlenmeli ve fikir alışverişi yapılmalıdır. Örneğin genel müdür ile geliştirici arasında bir sorun varsa, bu sorun giderilmeli, iki taraf da birbirine açık olmalı ve ortak sorun etrafında ortak bir çözüm bulunarak masadan kalkılmalıdır.

  1. Teknik Yeteneklerinizi Geliştirin

SEO uzmanı ile geliştirici arasındaki ilişkinin iyi olmasının sebebi birbirlerini anlayabilmeleri yani aynı dili konuşmalarıdır. Zorluklar ancak bu şekilde aşılabilir. Amaç teknik sorunları birlikte keşfetmektir. Arama motorlarının siteyi neden taramadığı, neden endekslemediği vb. bu sayede çözülebilir. Sorunları birlikte bulmak ve bu sorunlara ortak çözüm yolları aramak da oldukça mühimdir. Her iki taraf da ortaya farklı fikirler attığında, bunların doğruluğuna ya da yanlışlığına yine ortak karar verilmelidir. Ayrıca kaynaklar da dikkatli kullanılmalıdır.

Şayet güçlenmek istiyorsanız sitenizin çalışma mantığını anlamalı, teknik anlamda kendinizi geliştirmelisiniz. Ayrıca geliştiriciler ile sağlam bir diyalog içinde olmalısınız. Birbirinizi yanlış anlamamanız ve daha sağlam adımlar atmanız hususunda bu başlık önemlidir.

  1. Gücünüzü Kanıtlayın

SEO geliştirme ekipleri ile iyi ilişki kurmanın yolu alanınızda uzman olduğunuzu karşı tarafa hissettirmenizdir. İşletmeleri ilgilendiren konularda eğitimlerin önemini vurgulayın. Böylece bilgi paylaşımı yapar ve güncellemelerden de haberdar olursunuz.  Öneriler gerçekleşmese de o zaman için bu uygulamaların kullanılabilir olamayacağını kabul edin.

  1. Çalışmalara En Başından Katılın

Uzmanlar ve geliştiriciler arasındaki teme sıkıntı projeye geç katılım sağlanmasıdır. Özellikle geliştiriciler açısından bu büyük bir sorundur. Çünkü bilmediği hususlarda görevlendirilirler. Özellikle uzmanlar bu çalışmalara en başından katılmalıdır. Ancak geç kalma durumu varsa, bazı tavizler verilerek kişilerin görevlerine odaklanması sağlanabilir.