Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, yakın zamanda tanıtımı gerçekleştirilen Xiaomi Redmi Note 7 modeli için ön siparişe başladı. Xiaomi Redmi Note 7 modelinin 2 hafta içerisinde 1 milyon adet satış yapmayı hedef koyan teknoloji üreticisi, cihazın özellikleri ve fiyatına bakarak cihazı tercih edecek olan yeni cihaz sahibi olmak isteyen kişi sayısının artabileceğini düşünüyor. Çinli üreticilerin düşük fiyat, yüksek teknik özellikler sunan modellerinin ülke dışında ilgi görmesi ve dünyanın birçok ülkesinde aynı anda satışa sunulmaya başlaması cihazların tercih edilebilirliğini arttırıyor.

Apple'a rakip

Xiaomi, ABD'li teknoloji üreticisi Apple'a rakip olmak istiyor. ABD'de Huawei modellerinin yasak olmasın ve satışının sınırlı olmasından ötürü bazı satış alanlarında satılamıyor olmasının yerini Xiaomi almaya çalışıyor. 

Yeni hedeflerini başarıp başaramayacağı merak konusu olan Çinli teknoloji üreticisinin yeni üretecek olduğu modellerin teknik özellikleri ve fiyat bakımından uygunluğuna rağmen satışlarının daha düşük olabilecek olduğu değerlendiriliyor. Xiaomi Türkiye'de ise resmi mağazası ile satışını yaptığı modellerde fiyatı yüksek tutması ve cihazlarını yüksek fiyatla satmasından dolayı eleştiriliyor.

Editör: TE Bilişim