HaberTS- Haber Servisi- Türkiye artık kendin pişir kendin ye bir devlet olmak için çabalıyor; ülkemiz de son zamanlarda büyük atılımlar yapılıyor. Yıllarca ülke olarak hep yut dışından aldık ve piyasaya sürdük bu da bize 1 iken 5 patlıyordu. Ne zaman ki ülke olarak çalışıp üretmeye başlayacağız o zaman büyük kazanç elde ederiz fikri artık ülkemize de yerleşti. İlk üretimlerimiz askeri alanda oldu özellikle bayraktar ismi ile yapılan uçaklarımız şu an dünyada göz bebek durumunda ve bütün ülkelerin merceğinde kalmış durumda. Türkiye her şeyini kendi üretmeye başlamışken neden araba olmasın dedi ve bu işe de girdi. Hem de bir girdi pir girdi; piyasaları alt üst edecek bir araba yapılıyor; işte detaylar

60 yıllık hayal gerçek oluyor

Türkiye ilk defa araba üretme çalışmalarına girmiyor; daha önce de araba yapmaya çalıştı aslında bu işi becerdi de ama sonunda bazı aksilikler oldu. Türkiye’nin araba hayali o zamanlar ertelendi. Bu hayalin artık gerçek olma zamanı gelmişti ve Türkiye bu işi başarmak için her şeyini ortaya koydu; öyle Hindistan’da üretilen arabalar gibi ya da Avrupa’da üretilen arabalar gibi değil hepsinden iyi bir araba yapılmalıydı. İlk örnek piyasaya çıktığında herkes şok olmuştu bu arabayı yapan Türkiye olmazdı; dünyada eşlerinden kat kat daha iyi dizayn edilmiş ve gösterişli bir araba yapılmıştı. Türkiye beğenilen arabasının seri üretimine geçmek için gün sayarken yakın zaman önce bursa da fabrikanın temelleri atıldı ve şimdi araba için her şey hazır. Seri üretime geçilmesi ve piyasaya sürülmesi iki yol gibi bir zaman alacak Türk arabası 2030 yılında milyonlara ulaşmış olacak.

230 bin şarj istasyonu yapılıyor

Bildiğiniz gibi Türkiye şarjlı bir araba yapıyor ki bu arabanın en ince detaylarına kadar halledilmesi gerektir. Türkiye şu an 230 bin civarı şarj istasyonu hesabı yapıyor; bu da üretilecek arabanın milyonlarca sayıda üretileceğinin en büyük kanıtıdır. Bir kere bir işe başlarsak biz o işte en iyisi oluruz. Türkiye’de otomotiv sektörüne el attığına göre bundan sonra bu işte en iyisi olmak için çaba göstereceğiz. Halkımızın bütçesine de uygun bir fiyatla piyasaya sürüldüğü zaman kim tutar ülkemizi, kendin pişir kendin ye anlayışı ülkemizi şaha kaldıracak ve bundan sonra ekonomi düzelecektir.