Stresi heyecanı ve gerginliği yüksek bir mücadele izledik, eksikler ve sakatlıklarla kadro kurmakta zorlanan Trabzonspor ile ligin zirvesinde yer alan ve yerini korumak isteyen Alanyaspor mücadelesi hakem kararlarının gölgesinde oynandı. 

İlk yarı itibariyle hakem abdulkadir bitigen' in Trabzonspor lehine Abdulkadir Parmak'ın vermediği penaltı ve kırmızı kart gösterdiği pozisyonu karşılaşmanın gergin ortamda oynanmasına neden oldu. Kırmızı kart çok ağır bir karardı oysa topa ilk müdahale eden Abdulkadir iken rakip oyuncuya direk müdahalesi yok pozisyon gereği darbe rakibin ayağına geliyor sarı kart olması gereken pozisyon hatalı bir şekilde kırmızı oldu. Yine Abdulkadir in ceza sahası içinde rakip oyuncu tarafından makasa alınarak düşürüldüğü pozisyon da net penaltıydı. Alanya karşısında bir kişi eksik oynayan Trabzonspor savunmada açıklar verdi iki pozisyonda Kaleci Uğurcan başarılıydı. 

İkinci yarı hakem Abdulkadir bitigen ilk yarıya göre daha ortada bir karşılaşma yönetti, verilen ilk penaltı kararı ne kadar doğru ise ikinci penaltı o kadar ağırdı. Hosseini nin penaltıyı kaçırması da karara göre isabet olmuş. Pereire, shörlot, Hüseyin takımda ayakta kalan isimlerdi Nwakaeme ikinci yarı kalitesini ortaya koydu, shörlot topu kanatlara yaydı, sıfır noktasından ortalar yaptı. İkinci yarı Abdulkadir Parmak ın yokluğunu taraftar hissettirmedi inanılmaz bir destek verdi tribünler. Sakat oyuncular sahalara dönmeden Trabzonspor dan ne güzel bir oyun ne de stressiz ve rahat bir maç bekleyemeyiz tabi buna hakem faktörlerinin de dahil etmemiz gerek çünkü hakem camiası Trabzonspor karşı şartlanmış bir şekilde karşılaşmaları yönettiğini çok açık bir şekilde gözlemliyoruz.