Güzel oyun, bol pozisyonlu geçen Fenerbahçe maçı sonrası Kayserispor maçı için çok endişelerim vardı . Genelde Trabzonspor takımında böyle karşılaşmalardan sonra rehavet çok yaşanıyor.

Bu rehavetin Kayserispor karşılaşmasında yaşanacağını düşünmüştüm ve de yanıldım, aksine Fenerbahçe karşısında yıldızlaşan Yusuf, Hüseyin, Abdulkadir yine güzel işlere imza attılar. Fenerbahçe savunması gibi dağınık orta sahası gibi savruk bir takım yoktu , dolayısıyla Kayserispor kalesini uzaktan ve serbest vuruşlarla  yokladı

Bordo Mavililer, ilk yarı Sosa ve Yusuf un estetik vuruşlarını direkler karşıladı.  Kayserispor un biraz daha ofansif oyunu topun hakimiyetini de lehine çevirdi. Burak Yılmaz'ın yokluğunda  Trabzonspor hiç ofsayt a takılmadı ve Burak üzerine oynamayınca takımda daha bir takım görüntüsü olduğunu gördük.

Yardımlaşma , paslaşma, iyi niyet ve özveri çok daha belirgin bir şekilde hissediliyor. Ünal hoca 'nın Ekuban ve Amiri yi oyuna alması skora büyük etki etti. Fedakarlık yaparak oynamak isteyen Ekuban şık bir gole imza attı.

Karşılaşmanın 6 dakika uzatma kararı verilmesi çok anlamsızdı, oyun süresi içinde bu kadar duraklama olmadı kaldı ki Amiri uzatmaların 8. Dakikasında ikinci golü attı oysa uzatmaya iki dakika daha fazladan uzatma eklenmiş oldu. O dakika da Trabzonspor değilde Kayserispor golü atmış olsaydı, şimdi oyuncuları ve galibiyeti değil bunu konuşacaktık.