Avusturya kampının 2.  maçında Hoffenheim ile karşılaşan Trabzonspor’un sahadaki tutarsız futbolu hoşuma gitmedi.

Bol gollü beraberlikle sonuçlanan mücadelede atılan 3 gole karşılık afiyetle yenilen üç golün endişesi beni sarmış durumda.

Hep dediğim gibi, “Fırtına’nın gol bulma yollarında sıkıntısı yok ama yeme sıkıntısı vardır.” ilkesi bu karşılaşmada da devam etti.

Bu da takıma sezon öncesi savunmaya ayar vermesi gerektiğinin sinyalini vermiş oldu.

Ancaaak benim asıl uyarım orta yuvarlak için olacak.

Trabzonspor bu bölge için mutlaka çözüm üretmeli hatta önceliğini forvete değil bu noktaya vermeli, zira önlem almadığı taktirde bol gol yeme huyu da devam eder.

Hoffenheim, Trabzonspor’un zayıf olan orta bölgesinden tabiri caizse yardıra yardıra gelerek üç golü buldu.

Aldülkadir Parmak’ın yalnız kaldığı ortamda kimse rakip akınlara STOP diyemedi.

Sakatlığını henüz atlatamamış Onazi ve takıma katılmamış Obi’nin göstereceği performansı da bilemeyeceğim için bu bölge kafamda soru işareti olarak kalacak.

Şayet Trabzonspor orta yuvarlakta top kayıplarını sürdürmeye devam eder ya da çalma becerisini gösteremezse eyvah ki eyvah!

Bu nedenle çift ön liberonun daha yararlı olacağını düşünenlerden, hatta Mehmet Topal’ın alınmasıyla toparlayacağına da inananlardanım yoksa bu haliyle ligde çok yara alır ve iş işten de geçmiş olur.

*

Küçük bir not: Yusuf’u dikkatlice izledim, gözüm hep üzerindeydi. Maalesef o top çalan, adam eksilten, uzaktan klas şutlar çeken Yusuf’u göremedim. Gerçek şu ki, o olmayınca takım oyundan düşüyor. Bu nedenle bir an evvel ya geri dönmeli ya da ruhunu bırakıp çekip gitmeli.