Güzel şeyler yaşanıyor Trabzonspor’da.

Sevindirici, mutlu eden ve gururlandıran şeyler.

Trabzonpor bir yıl süren şike soruşturması sürecinden anasının ak sütü gibi tertemiz çıktı. Hiçbir yöneticimiz, futbolcumuz ve de tercümanımız en küçük bir leke almadan aklanarak tamamladılar hukuk sürecini. Bu konuda çok şey yazıldı ve çizildi bu yüzden ben son günlerde yaşanan başkal bir gelişmeye  dikkat çekmek istiyorum.

Trabzonspor tribünlerinde yaşanan güzel gelişmeler, bizleri camiamızın geleceği adına  ümitvar kılıyor. Önce uzaklardan , gurbetten, İstanbul’dan bir ses geldi. Trabzonspor’un gurbetteki gururu olan, dünyanın ilk ve tek deplasman grubu Gurbetçi Gençler, başta Trabzonlu Gençler olmak üzere diğer trübün gruplarına yönelik çok sıcak, dostane ve içten mesajlar veren açıklamalar yaptı. Gurbetçi Gençlerin bu güzel sesi, camimazda yankılandı ve birçok tribün grubu ve taraftar oluşumu bu sıcak sese aynı sıcaklıkla karşılık verdi.

Bu sevindirici atmosferin yaşandığı şu günlerde, sosyal medyaya bomba gibi bir haber düştü. Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı ve koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Mehmet Ali Aydınlar’ın TAYFA  hakkında suç duyurusunda bulunduğu gündeme oturdu. Trabzonspor’un sosyal medyada ve sanal tüm plataformlarda gür ve onurlu sesi olan TAYFA , birilerinin  tekerine çomak sokmuş olacak ki, hakkında hukuksal süreç başlatıldı.

TAYFA şike soruşturması sürecinde Trabzonsporluların gözü kulağı olmuştu. TAYFA hakkında suç duyurusunda bulunulması üzerine tüm Trabzonspor tribünleri ortak bir ses verdi ve  gür bir sesle ‘’TAYFA’nın yanındayız’’ dedi.

Birçok taraftar grubu , tribün oluşumu, sanal gruplar, internet portalları bir biri ardına TAYFA yalnız değildir, biz biriz, kardeşiz ve hepimiz Trabzonsporluyuz mesajları yayınladılar.

Hepimizin en büyük rüyası Trabzonspor tribünlerinin tek ses tek yürek olmasıdır. Bu belki hiçbir zaman mümkün olmayacak ama bu süreç bize şunu gösterdi. Birlikte hareket etmemiz için tek bir çatı altında toplanmamız şart değil. Farklı tribün grupları ve pankartlar altında toplansak da birlikte hareket edebilir, birlikte tepki koyabilir ve birlikte stadyumu inletebiliriz. Birlikte hareket etmemizin önünde hiçbir engel yok. Kim Trabzonspor için taş üstüne taş koyuyorsa onu alkışlamak hepimizin borcudur.

TAYFA kendisi hakkında başlatılan bu linç kampanyasında yalnız değildir. Trabzonsporlu tüm kardeşleri, hemşerileri ve renktaşları TAYFA’nın yanındadır. Suç duyurusunun duyulmasının ardından, yanınızdayız ve sizinleyiz diyen hukukçu dostlarımıza ise minnettarız.

TAYFA’nın önde olmak, gözde olmak, popüler olmak gibi bir derdi yok. TAYFA Trabzonsporlu olan herkesin sesini duyurabileceği ortak bir platform. Hangi gruptan olursa olsun, sesini duyurmak isteyen herkesin sesi olmaya hazır TAYFA.

İşte bugün bu ses boğulmak isteniyor.

Tüm Trabzonsporlular TAYFA’daki kardeşlerinin yalnız olmadığını haykırmalıdır.

Biz kardeşiz, birimize saldıran hepimize saldırmış demektir.

Birimizi yaralayan hepimizi yaralamış demektir.
Birimizi karalayan hepimizi karalamış demektir.

TAYFA iş başında olduğu müddetçe bu gemiyi kimse batıramaz.

Sonuna kadar, hep birlikte ,Trabzonspor için…