Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesinin ismi Şehit Kemal Dursun Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi.

Piyade Uzman Çavuş Kemal Dursun, 2014 yılında Siirt’in Pervari ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olmuştu. Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, şehidin ismini yaşatmak için ilçede bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesinin ismini Şehit Kemal Dursun Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirme kararı aldı. Alınan karardan sonra okulun ismi değiştirildi.

Okulda düzenlenen törene Kaymakam Arif Karaman, Belediye Başkan Vekili İzzet Ekem, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, Okul Müdürü Nebi Ergören, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şakir Sözer, şehidin babası Yaşar Dursun, annesi Fatma Dursun, kardeşleri ve yakınları katıldı.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, şehidin adına yakışır yeni bir okul yaptıracaklarını ifade ederek, “Şehitlerimiz vatanımız için canlarını feda eden kahramanlarımızdır. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bugün burada biz rahat yaşıyor, halkımıza rahat hizmet edebiliyorsak, bunu vatan toprağını kanlarıyla sulamış şehitlerimize borçluyuz. İlçemizdeki Anadolu İmam Hatip Lisesinin ismini Şehit Kemal Dursun Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirdik. İnşallah bu okulumuzu yeniden inşa ederek şehidimizin adına yakışır 16 derslikli bir okul yaptıracağız. Artık bundan böyle şehidimizin ismi ülkemiz var olduğu sürece bu okulda yaşatılmış olacak. Bu okuldaki öğrencilerimiz de şehidimizin aziz hatırasıyla eğitim öğretimlerini sürdürecek. Bugüne kadar memleketimiz için şehit olan tüm şehitlerimizin yanı sıra Afrin’de gerçekleştirilen sınır ötesi harekâtında şehit olan askerlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Şehidin babası Yaşar Dursun ise, çok duygulandıklarını ifade ederek, “Okula şehidimizin adının verilmesi bizleri çok mutlu etti. Duyarlılıklarından dolayı tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Okul öğrencilerinden Berat Uluğ, şehidin annesi Fatma Dursun’a Türk bayrağı hediye etmesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: iha