Yıllardır Trabzonspor’un üzerine oyunlar oynanıyor. Senaryolar yazılıyor. Kitabı yazılsa roman olur.

VAR sistemi geldikten sonra, “filmin sonu geldi artık hak edene hakkını alacak” diye düşünürken gördüklerim karşısında aklımı yitirecek noktaya geldim. Değerli doktorum Trabzonspor’un eski yöneticisi Mehmet İrfan Coşkun, kullandığım ilaçları arttırdı. Bunun sebebi Trabzonspor değil. Trabzonspor’un üzerine oyun kuranlardır.

Hemen hemen her hafta, Başakşehir’e yapılan güzellikleri izledik. Aynı haftalarda ise Trabzonspor’un adeta katledilişine şahit olduk.

Neymiş efendim, Ankaragücü’ne karşı Trabzonspor futbol mu oynamış!

Sanki Başakşehir her hafta iyi futbol oynuyor. Ankaragücü maçını hakemin güzelliğiyle kazandılar. Kimse bunu konuşmadı!

Kaldı ki Ankaragücü Trabzonspor maçında, Ankaragücü’nden en az 2 ismin kırmızı kartla cezalandırılması ve Trabzonspor’un net bir penaltısının verilmesi gerekiyordu.

Olayın diğer bir boyutuna gelirsek, Trabzonspor’da eksikler can sıkacak gibi gözükse de, hakemlerin adil olması durumunda bu ligin şampiyonu Trabzonspor olur.

Eğer MHK biraz adil olsaydı, Göksel Gümüşdağ’ın güdümünden çıkıp Türk futbolunun geleceğine odaklansaydı. Şuan Trabzonspor şampiyonluğunu kutluyordu.

Trabzonspor’un Başakşehir maçında Nwakaeme’nin çekildiği verilmeyen net penaltı pozisyonda hadi diyelim hakem görmedi. VAR’ın da müdahale etmemesi Trabzonspor’un şampiyonluk mücadelesinde sadece takımlarla mücadele etmeyeceğini bizlere gösterdi. O pozisyonu izleyen taraflı tarafsız milyonlarca kişiden 1 tane penaltı değil diyeni görmedim. 

Durum böyleyken VAR sisteminin ve MHK’nin Başakşehir’i kolladığı Trabzonspor’u ise ezdiği günlerde, Alanyaspor’un Başakşehir’e karşı yattığını Trabzonspor’a karşı şaha kalktığını görüyoruz. Hele de Trabzonspor'a son dakikada yırtınarak gol vuruşu yapan Anastasios Bakasetas'ın Başakşehir'e karşı atmak istemediği gol pozisyonunu izleyince mideler iyice bulandı.

Trabzonspor’u sürekli saha dışına çekmeye çalışanlar son iki haftada bunu başardılar ve takımın 4 puanı çalındı.

Ligin bitimine 5 hafta var ve Trabzonspor’da yönetimin, hocanın ve futbolcuların tamamen sahaya odaklanması gerekiyor.

Göksel Gümüşdağ’ın oyununa karşı mücadele verecek olan ise Trabzonsporlu taraftarlardır.

Trabzonsporlu taraftarlara ve Türk futbolunun geleceğini düşünen gazetecilere büyük görev düşüyor.

Koskoca Türk futbolu bir Göksel Gümüşdağ’ın güdümünde olamaz! Ankaragücü maçında herkes penaltı kararı beklerken kafalarına göre çizdikleri yamuk çizgiyle ofsayt kararı verdirenler ayağını denk almalı.

Son 5 haftada Trabzonspor’un maçlarını yöneten hakemlerin kararları kadar Başakşehir’in karşılaşmalarında hakem hatalarını da gündemde tutmalı. Başakşehir’in kirli oyunu bozulmalı.

Son haftada Başakşehir’in kadrolu hakemleri deşifre oldu. Bunun akabinde hakemleri arkasına alamayan Başakşehir’in Galatasaray’a karşı oynadığı maçta nasıl boş bir takım olduğunu milyonlar izledi.

Aklıma bir soru geliyor?

"Acaba Başakşehir şampiyon yapılır ve Araplara satılırsa MHK Başkanı bundan yüzdesini alacak mı?"

Son sözüm şudur ki;

“Hakemlerin adil olması sonucunda şampiyon Trabzonspor olacaktır”