Büyüklerim hep anlatır, tıpkı eski bayramlar gibi "ah nerede o eski Trabzonspor" (!) Bu cümleyi ilk duyduğumda pek önemsememiştim, fakat kardeşlerime Trabzonspor'un büyüklüğünü ve derinliğini anlatmak için şimdi bende bu cümleyi kullanır oldum ki ben şampiyonluk dahi yaşayamadım (2010-11 hariç). 

Gelinen noktada futbol tamamen para ve maddi olarak başarı elde etme sektörü haline gelirken bizler hep sportif başarıların peşine düştük, geçmişimizi unuttuk! Hatırlamak içinse hep hezimet ve kötü sonuçları almayı bekledik. Oysa Trabzonspor bu şehrin, bu dağların bu havayı solan kısıtlı imkanlarla hayat geçindirenlerin görmeyen, yürüyemeyen, duymayanların bir umut ışığı bir hayat felsefesiydi. Kaldı ki bu felsefeyi anlamak için mucit veya bilim adamı olmaya gerek bile yoktu. Kalıbının adamı olman, hayata dürüst ve insanlarla samimi kalman yeterliydi.

Trilyon kazanan adamlara bu duyguları anlatmak çok güç. Çocukluğumun Trabzonspor'unda Hami, Gökdeniz, Yattara, Szymek, Fatih gibi isimleri görmek hatta o stada gidip o maçları canlı izlemek bile büyük olaydı! Şimdilerde o stada gitmek kolay ve hala daha güzel olsada çimlere basan adamların farklı isimlerden ziyade farklı ruhlarda olması ben gibi herkesi derinden üzüyor.

Futbolu bizler çok yanlış anlamışız diyorum kendi kendime. Atılan her golde alınan her galibiyette sevinç, her mağlubiyette yıkım yaşamak değildir futbol. Trabzonsporlu için futbol bir hayat perspektifi içerisinde kendi kendini mutlu etme sanatıdır. İnsandır Trabzonspor, canlıdır, yaşayandır ve yaşatandır en güzel duyguları. Trilyon alanların derdine düşmek değildir, sahada görevini yapmayan adamlara sahip çıkmak veya onlara isyan etmek değildir.

Gelip geçici adamlara bel bağlamak, paraya karşı emeğin savaşını veren bu yürekli insanların anladığı futbol bilindik o trilyoncukları ceplerine atan isimlerden değildir. Yaşamaktır hür ve temiz, yaşatmaktır babana, annene, kardeşlerine ve sevdiklerine. 

Trabzonspor varsa futbol vardır, eğer o yoksa bu hayat biçimi de sadece "sektör" olarak bu dünyada kalacaktır!

Saygılarımla..