GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
- Berke Dikişçioğlu'nun kaykaya binmesi (Arşiv)
- Berke Dikişçioğlu ile röportaj
Kaykayda ilk Türkiye şampiyonluğunu kazanan Berke Dikişçioğlu hedef büyüttü:
- "Türkiye şampiyonluğu, dünya şampiyonluğuna bir adımdı. Dünya şampiyonluğuna her gün daha iyi adımlar atıyorum. Hedefim, dünya şampiyonu olmak"
BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - İstanbul'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası Sokak Disiplini'nde kaykayda kariyerinde ilk Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Berke Dikişçioğlu, hedefini daha da büyüterek dünya şampiyonluğu istiyor.
Kaykayla 6 yaşında tanışan ve yakaladığı başarılarla dikkati çeken 17 yaşındaki sporcu Dikişçioğlu, Red Bull'un düzenlediği sporcu etkinliği için geldiği Bolu Abant'ta yeni hedeflerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
Dikişçioğlu, Türkiye Kaykay Federasyonunca Eyüpsultan'daki Osmanlı Parkı'nda düzenlenen Türkiye Şampiyonası Sokak Disiplini'nde kariyerinin ilk Türkiye şampiyonluğunu kazandığını anımsatarak, büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.
Yaklaşık 12 yıldır kaykay yaptığını anlatan Dikişçioğlu, "Kuzenim oturduğum apartmanda kaykay sürüyordu. Onun yaptığı hareketleri görünce beni de merak saldı. Anneme kaykay almak istediğimi söyledim. Kendisi bana 'Düşersin, bir yerlerini kırarsın' demişti. Ben yine de çok sevdiğim için istedim. Beni kırmayıp internetten bana kaykay almış. Kaykay serüvenim o şekilde başladı." dedi.

- "Çok güzel projeler üretmek istiyorum"

Berke Dikişçioğlu, şampiyonluğun yıllardır hedeflerinin en başında yer aldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Türkiye şampiyonluğu, dünya şampiyonluğuna bir adımdı, öyle düşünüyorum. Dünya şampiyonluğuna her gün daha iyi adımlar atıyorum. Kariyeri iyi olmuş birçok sporcunun hedeflediği gibi benim de hedefim, dünya şampiyonu olmak. Tabii onun dışında çok güzel projeler de üretmek istiyorum."
Kendisi gibi kaykay yapanlara tavsiyelerde bulunan Dikişçioğlu, "Çok çalışsınlar ve bu sporu asla gözlerinde çok büyütmesinler. Zor bir spordur evet ama her sporda olduğu gibi bu spora da tutkuyla bağlanırsanız sizi çok iyi yerlere getirecektir ve çok mutlu edecektir. Ekstrem sporları sevebilirsiniz." diye konuştu.
Dikişçioğlu, ileride kendisinden sonraki jenerasyona öncü olabilmek için kaykay okulu açıp eğitim vermeyi düşündüğünü de dile getirerek, bu sporu ülkede çok büyük yerlere getirmeyi ve herkesin kaykay yapabilir hale gelmesini istediğini kaydetti.