Bursa avukat alanında araştırmalarına devam eden insanlar genel anlamda boşanma dava sürecini merak etmektedir. Evliliklerinin artık yürümediğine inanan, her ne kadar şans verseler bile yine de eski heyecanlarını yakalamak konusunda sorun yaşayan bireyler boşanma avukatları sayesinde rahatlıkla boşanma davalarını açabilirler. Her ne kadar karşılıklı açılan davalar olsa bile boşanmak her iki taraf için de psikolojik zorlukları da beraberinde getirir.

Psikolojik zorlukları da beraberinde getiren bir yapısı olmasından dolayı avukatla beraber tüm süreci idare etmek daha çok tercih edilir. En az yıpratıcı düzeylerde sonuçlanmasında boşanma avukatlarının katkısı bir hayli fazladır.

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma davası açma düşüncesinde olan kişileri bekleyen hukuki bir süreç devreye girmektedir. Davaları açmaya karar veren bireylerin hangi davaları açmak istediklerine karar vermeleri öncelikli olmalıdır. Hem anlaşmalı hem de çekişmeli olmak üzere iki farklı dava türü vardır.

Anlaşmalı boşanma davaları;

  1. Boşanma kararına karşılıklı olarak varmak
  2. Boşanmak için boşanma protokolü ve dilekçesi hazırlamak,
  3. Hazırlanan dilekçede neden boşanılmak istendiğinden eşlerin neden onay verdiğine kadar tüm detaylara yer vermek
  4. Hazırlanan dilekçeler imzalanması ardından aile mahkemesine verilerek dava sürecine girilmektedir.

Çekişmeli boşanma davaları;

  1. Alanında uzman boşanma avukatıyla görüşerek bilgi almak
  2. Avukat anlaşmalarının ardından protokol ile gerekli dilekçeleri hazırlamak
  3. Velayet, nafaka ve mal paylaşımı için gerekli detayları belirtmek
  4. Hazırlanmış olan dilekçeleri aile mahkemesine teslim ederek dava sürecine girilmektedir.

Boşanma Avukatı İle Boşanma Davası Nasıl açılır?

Bireyler boşanma kararı aldıktan sonra ilk olarak boşanmanın anlaşmalı mı çekişmeli mi olması gerektiğine karar vermesi gerekir. Anlaşmalı olan davalar genel olarak tek celsede sorunsuz olarak sonlanırken çekişmeli olan davalar biraz zaman alabilir. Bu yüzden de çekişmeli boşanma davası açma düşüncesinde olan kişilerin daha sorunsuz halledebilmeleri için avukat yardımı almaları gerekebilir.

Boşanma avukatlarından alınan yardımlar ile boşanma süreci daha kolay meydana gelir. Hukuki alanlarda boşanma süreçleri avukatlar sayesinde en az yıpranmaları beraberinde getirir ve davanın her iki taraf içi de sorunsuz sonuçlanmasına yardımcı olur.

Bursa En İyi Boşanma Avukatı

Bursa boşanma avukatı olarak bizleri tercih eden tüm müvekkillerimiz için hukuki süreci en iyi şekilde idare etmekteyiz. Boşanma süreçlerinde müvekkillerimizin haklarını sonuna kadar korumayı başarırken tüm gerekli süreçlerde yanlarında destek olmaktayız. Bu sayede bizleri tercih eden müvekkillerimiz istedikleri sonuçları en az yorgunluk ile alabilirler. Alanında uzman ve deneyimli olan avukat kadromuz sayesinde müvekkillerimizin bizlere ihtiyaçları olduğu her alanda uzman bir şekilde süreci idare ediyoruz. Boşanma davaları ister anlaşmalı olsun ister çekişmeli bizler için asla fark etmez. Her iki durumda da gerekli hizmetleri sunmaktayız.