Trabzonspor taktik olarak sahaya 4 2 3 1 dizilişiyle çıktı. Rakipse maça 5 3 2 dizilişiyle çıktı. Oyun olarak rakibin dağınık görüntüsü karşısında Abdülkadir Ömür ve Ekuban ile etkili olsada bulduğu pozisyonları bitirmede beceri eksikliği yaşayan bir Trabzonspor izledik. Ekuban'ın bitiricilikteki eksikliği Trabzonspor'un maçta erken öne geçme şansını eritti. İlkyarıda ortasahada Baker ve Flavio direnç açısından orta seviye bir görüntü verdiler. Baker defansif açıdan da etkili oynayabileceğini gösterdi. Trabzonspor defansı ilk yarıda pozisyon vermedi.

İlk yarının 4 te 3 lük bölümü biterken Edgar talihsiz şekilde sakatlandı. Stoperlerin yetersizliğinden şikayet edilirken bu hiç iyi olmadı. Nwakaeme ilk yarıda yine etkisiz bir oyun sergiledi. Çünkü rakip kanat bekleri ve yardımcı elemanlar defansif olarak Nwakaeme' ye alan bırakmadılar. Morais'in Pareira'ya yaptığı müdahaleye kart dahi göstermeyen Fırat Aydınus taraflı bir maç yönetti. Trabzonspor her ne kadar taktik olarak istediklerini yapıyor gibi görünsede bunda kendi yarı alanına gömülen Gaziantep takımınında etkisi büyüktü. Topla oynamada üstünlük Trabzonspor'daydı ancak kaleye şut çekmede yine kısır kaldı.

İkinci devrede oyun biraz dengelendi. Pareira'nın uzun taç atışında Campi'nin mükemmel kafa vuruşu Trabzonspor'u öne geçirdi. Golü attıktan sonra kanatları ve merkezi iyi kullanan bir Trabzonspor vardı fakat Gaziantep'in yaptığı iki oyuncu değişikliğinden sonra Gaziantep özellikle Maxim'le etkili ataklar geliştirdi. Trabzonspor önr geçtiği an  Diabate oyuna daha erken alınabilirdi. Nwakaeme ve Diabate boş alanları seven, orta isabeti daha iyi futbolculardır. Bunlara ek olarak Newton oyuncu değişiklikleri ve müdahelelerde genelde geç karar verdi.

Maçın sonlarına doğru Gaziantep baskısını kıramayan Trabzonspor'da defansif bir ortasaha olsa takım olarakda iyi savunma yapan Trabzonspor daha iyi direnip kontradan gol bulabilirdi. Morais Abdülkadir'e yaptığı müdahelede kırmızı kart görmeliydi. Maçın son dakikasında Flavio'nun ilk müdahelesi topaydı. Verilen ikinci sarı kart ve penaltı yanlıştı. Bu hakemlerle lig bitmez. Umarım kötü sonuçlar Newton'un görevine son verilmesine neden olmaz.

Gelelim oyunculara Nwakaeme tutuktu. Marlon vasatı aşamadı. Ekuban pozisyonlara girdi, son paslarda etkisizdi. Afobe rakip defansın arasında kayboldu. Pareira iyi bir oyun ve asistle maçı bitirdi. Abdülkadir bal  yapmayan arı gibiydi.  Baker ofansif açıdan aksiyonların içinde yer alamadı. Defansif olarak iyiydi. Diğer oyuncular takım oyununa bağlı kalıp iyi mücadele ettiler.