Maçı devre devre anlatmaktansa takımların durumunu değerlendirmek istiyorum. İkisi de mevcut koşullarda düşme hattına yakın duran iki takım. Üstelik Kayserispor kazansa bir maçı da eksik puan sıralamasında Trabzonspor'un üstüne çıkacak. 

Trabzonspor geçen sene ligden düşen Kayserispor'un durumuna düşecek dese herhalde herkes "Olur mu öyle şey?" derdi. Kadrosunda 3 oyuncu kaybedip yerine kapalı kutu Flavio, Marlon, Afobe, Baker, Djaniny gibi futbolcular alındı.  Trabzonspor'da önlibero alınmaması, ortasahanın alternatifsizliği ligin başında sıkıntı oluşturacağını düşündüğümüz faktörlerdi. Bu denli bir transfer politikası tamamen yönetim hatasıdır. Maddi olarak düzeleceğini planlarsın ama bir sezon da boşa gider. Şimdi alınan bu oyuncular nasıl gönderilecek?  

Bugünde sahaya bence orta sahasız çıkan ve ileride en uçta her zaman etkisiz olduğunu bildiğimiz Ekuban ile başlayan Trabzonspor önde top tutamadı. Yana pas yaparak, zaman öldüren ama ileriye dikine gidemeyen etkili atak geliştiremeyen bir görüntü vardı sahada. Diabate, Ekuban etkili olamadılar. Ekuban zaten adeta tek başına savaşıyor. Abdülkadir Ömür kalabalığın arasına dalıp top kaptırıyor. Zaman zaman Abdülkadir Ömür'ün de ileriye dikine etkili gidişlerini izledik. Mesela Baker'a 90 dakika sabretmek anlamsız. Fakat yapılan diğer oyuncu değişiklikleri doğru. Kayserispor tek taraflı üstün bir oyun oynadı. Baker kaleciyi çalıştırdı. Marlon dahil orta açıpta bir tane pozisyon dahi üretmeyen bir Trabzonspor olmamalı. Sahanın en iyileri Uğurcan ve Hugo ise hücumda büyük sorunlar var demektir. Organizasyonluk o kadar bariz görünüyor ki rakip sahaya geçildiğinde kendi arasında anlamsız pas yapan oyuncular görüyorsunuz. Bu kadroyla 4 maçta 1 gol yemek iyi ama kötü  oynarken de 3 puanı alabilmek gerekir.

Not: Ligin 21 takıma çıkarılmasından sonra 3 puanlı sistemde yukarılara çıkmak mümkün gibi görünse de her hafta fark daha da açılıyor.