Maçın bana göre adamı bugün kesinlikle Ersun Yanal idi…

Yine bana göre bu maça her açıdan muhteşem bir şekilde hazırlanmış!

Özellikle Fenerbahçe spor kulübüne yapılan talihsiz saldırının başta şehrin ve Trabzonspor’un imajını zedelediği şu kritik zamanlara dair sadece futbola angaje olması, bunu da hem maç öncesi söylemlerinde hem de maça hazırladığı kadroyu saha içinde güzel bir armoniye oturtmuş olması takdire şayan diye düşünüyorum.

Maça gelince;….

Öncelikle Trabzonspor kimsenin durumuna bakmayınca istediğini almasını bildi.
Her şeyden önce bu maçı kafasında kazanmış bir kimlikle mücadele etti bugün.
Hatırlıyorum da, Ersun Yanal’ın gelişiyle İstanbul’da ki elde edilen Galatasaray galibiyetine tesadüf diyenler vardı, malum Galatasaray’ın içinde bulunduğu durumlardan dolayı.

İşte bu mantalite ile bir algı oluşturmak isteyen futbol kamuoyu bu akşam itibariyle taraflı yorum ve tespitleriyle baş başa kaldılar.
Her iki ekibin kadrosuna bakınca Trabzonspor’un neden daima hafife alındığıyla alakalı bütün yorumları ve tespitleri siz değerli okurlara bırakıyorum.

Neresinden bakılırsa bakılsın lideri yenen bir Trabzonspor’un bugün az hata yapma hakkını kullandığını görünce, diğer açıklarını kapattığını görmekte ileriki günler için bizlere umut verdi diyebiliriz.

Erkan Zengin’in geçen haftalara nazaran biraz olsun kıpırdaması, Deniz Yılmaz’ın gün geçtikçe takıma oturması, genç Yusuf’un dönüşü, Bosingwa’nın büyüleyen oyunu ve Hakan Arıkan’ın arı gibi çalışkanlığı bu akşamın kazancındaki bereketin asıl mayasıydı aslında…

Unutmadan tabi ki de ilk golü kaydeden Özer’i ve sonrasında Galatasaray’a cezayı kesen Cezayir’li Medjani’yi de akşamın emekçilerine katmak gerek.
Faydalı oynadı, katkısı çok anlamlı oldu çünkü…

Ersun Yanal’ın yanılmadığı, daha doğrusu Ersun Yanal’ın bu sefer yanılmasına izin vermeyen oyun şekli ve futbolcuların bu yöndeki gayretlerinin devamını dilemek ve bu yolda kalan maçlara odaklanan bir Trabzonspor izleyebilmek sanırım olmayacak bir temenni olmasa gerek…

Sonuç olarak tesadüf değil, bileğinin hakkıyla puandan çok prestij açısından güzel bir galibiyet elde eden Trabzonspor’u tebrik ediyorum…

Dipnot: Maçın sonlarına doğru olanları kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum….