Trabzonspor ilk dört haftada farklı kadrolarla yeni şeyler deneme telaşı içerisindeydi. Hazırlık döneminde takip ettiğimiz Trabzonspor bu sezon takım olabilme adına yeni transferler ve eskilerin karışımıyla bütçe düzenlemeleri ile yeni bir döneme girmişti. Öyle ki Muharrem Usta ve arkadaşları her defasında bu sezon herhangi bir beklenti içerisine girilmemesi gerektiği mesajlarını defaatle sosyal medyadan attıkları mesajlarla belirtiyordu. Çünkü Trabzonspor ciddi anlamda bir bütçe küçülmesi içerisine girerek harcamaları asgariye indirmişti. Özellikle transfer edilen futbolcular yıldız diye tabir edilen futbolcuların aksine adlarını hiçbirimizin bilmediği futbolculardı. Bütçe kısıtı 10 milyon euro olan Trabzonspor bu zor dönemde ve kısa sürede minimum maliyet maksimum fayda kapsamında 7 tane yabancı oyuncu transfer etti. Transferin matematiği yoktur. Transfer edilen her futbolcu maksimum fayda verse zaten transfere uçuk ücretler harcayan her takım başarılı olur. Böyle bir dünya yok.

Gelelim maça Trabzonspor kupa maçında aslında bu maçın ön hazırlığını yapmıştı. O maçta geri dörtlü ve önündeki oyuncular ile Bero sağ açıkta Suk ise forvetteydi. Bu maçta ise Suk ve Muhammet ile hücum hattını ikileyen Trabzonspor Ekici’yi sol içte oynatınca ilk yarıda bir atak dışında organize dahi olamadı sadece savundu. Durica’nın taşıdığı topda solda Mustafa’nın ortası tek organize ataktı. Özellikle ilk yarıda Mustafa teknik becerisi çok kısıtlı olduğu için sadece Zeki’nin kanadından gelebildi Trabzonspor. İlk yarıda Konyaspor’da fazla atak girişimi yapmayınca Trabzonspor ikinci devre için taktik değişim adına rahat bir nefes aldı.

İkinci devrede hazırlık döneminin en etkili adamlarından Yusuf’u muhtemelen taktik olarak ve özel konuşmasıyla motive eden Ersun Yanal oyuncusuna güvenerek onu sahaya sürdü. Yusuf’un hareketlerinden ve yüz ifadesinden ne kadar motive olduğu görülüyor ve Trabzonspor’un ruh halinin Yusuf’a yansıdığı belli oluyordu. Mehmet’i oyundan alarak Bero’yu ortasahanın soluna yakın şekilde serbest oyun alanına çeken Ersun Yanal Yusuf’u ters kanada aldı. Trabzonspor ikinci yarıda takım olarak kısa bir sürede olsa iyi oynadı. Organizasyon olarak sıkıntı yaşadığı görülen Trabzonspor akorsuz bir saz gibiydi. Lakin kanatlardan yapılan ataklarla Konyaspor iyice bunaldı. Son dakikalarda Onazi hamlesiyle oyunu daha çok öne yıkmaya çalışan Ersun Yanal yıldız diye tabir edilen oyuncuları yedekte tutarak haftalardır şans verdiği Castillo’yu da yedek bırakarak taktik dersi verdi. Yusuf’un son dakikada bir tilki uyanıklığıyla gönderdiği top defansa da çarparak gol olunca Trabzonspor’un üstündeki kara bulutlar az da olsa dağılıyordu. Galibiyete ihtiyacı olan ve büyük bir değişim içerisine giren Trabzonspor zor dönemde altın değerinde bir üç puan aldı. Yusuf maçtan sonra ağladı ve takım arkadaşlarına sarıldı. Bu görüntü bize “Bu takımda umut var” dedirtti.
Maçın adamı:Yusuf Erdoğan

Maçın kötüsü:Serkan Çınar. 

Dipnot:Hakem yüz ifadesinden de anlaşılacağı üzere Trabzon’a nasıl bir niyetle ve yönlendirmeyle geldiğini belli etti.