TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, göreve geldiği günden itibaren sorunların çözümü noktasında mahalle muhtarlarıyla el ele vererek çalıştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara verdiği önem doğrultusunda 19 Ekim tarihinin 2015'te Muhtarlar Günü ilan edildiğini vurgulayan Zorluoğlu, milletin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarların, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik etti.

Zorluoğlu, demokrasi kültürünün ilk basamağını teşkil eden muhtarların, devletin tüm kurumları ile mahalle sakinleri arasında önemli bir köprü görevi gördüğünün altını çizdi.

Fedakarca ve özveriyle çalışan muhtarların, vatandaşın sorunlarının çözüme kavuşturulmasında son derece büyük bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Zorluoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 18 ilçemizde bulunan 704 mahallemizdeki muhtarlarımızla yol arkadaşlığı yapmaktayız. Mahalleleri için gecesini gündüzüne katarak çalışan muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek sorunların çözümü noktasında yoğun gayret göstermekteyiz. Sorunların yerinde tespitine verdiğimiz önem doğrultusunda, gittiğimiz ilçelerde muhtarlarımızın sorunlarını bizzat dinliyor, çözümü noktasında birlikte karar veriyoruz."

Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlarla ilgili hassasiyetinin, idareciler olarak kendilerine örnek teşkil ettiğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geleceğin Trabzon'unu inşa etmek noktasında en önemli paydaşlarımız arasında yer alan muhtarlarımıza Büyükşehir Belediyemizin kapıları sonuna kadar açıktır. Şehrimizi daha ileri noktalara taşımak adına el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum."

Kaynak: aa