Çanakkale Bayramiç İlçesi Belediye Başkanı olan Mert Uygun, daha önceki belediye başkanından kalan makam aracını, "belediyemizin bu kadar borcu varken benim böyle lüks bir araca binmem mantıklı gelmiyor" diyerek başkanlık makam aracını satılığa çıkardı.

Makam aracını satılığa çıkarması ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP'li Bayramiç İlçe Belediye Başkanı Mert Uygun, ilçe belediyesinin borcu nedeniyle aldığı bu karar, taraflı tarafsız tüm vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Belediye Borcu Birikince Makam Aracını Satılığa Çıkardı

Aylık 164 bin kiralık kira ile belediye hizmetine dahil edilen çöp konteynerı ve iki yol süpürme aracından kaynaklanan borcun faizi ile birlikte yaklaşık 1 milyon 406 bin liraya ulaşması sebebiyle belediye bünyesinde tasarruf yapılması talimatını veren belediye başkanı, belediyenin icralık borçlarının ödenmesi için de kendi makam aracının satılması amacıyla talimat da verdi.

Daha önceki belediye yönetimi tarafından bırakıldığı iddia edilen borç nedeniyle temizlik şirketlerinin temizlik araçlarının kiralandığı şirket tarafından icralık olan belediyeye, nakit girdisi sağlamak için belediye bünyesinde önemli tasarruflara gidildi.

Bu tasarruf kapsamında "belediyenin bu kadar borcu varken benim lüks bir araca binmem doğru ve mantıklı değil" açıklamasıyla makam aracını satılığa çıkaran belediye başkanı, aynı zamanda bundan sonra da belediyenin daha tasarruf edici bir hizmet politikası uygulaması için belediye meclisine çağrıda bulundu.

Ak Partili Meclis Üyeleri Karşı Çıktı

Ak Partili meclis üyeleri ise yeni belediye başkanının eski dönem için gerekli olan işçiden çok daha fazlasını işe alması nedeniyle, belediyede önemli bir bütçe açığının oluştuğunu ve aracın bunun için satıldığını iddia ederek, makam aracının satılmasına karşı çıktı.

Belediye başkanının kendi yandaşlarını işe aldığını ima eden Ak Partili belediye meclis üyeleri, tasarruf sağlanacaksa ihtiyaçtan fazla işçi alınmaması gerektiğine vurgu yaparak belediye araçlarının satılmasına karşı çıktılar.

Belediye Başkanı "İşsiz Gençlerimize İş Sağladık"

Ak Partili üyelerin bu çıkışının ardından belediye başkanı yaptığı yeni açıklamada, “aylık böyle büyük kira bedelleri ödemek yerine, işsiz olan gençlerimize iş imkanı sağladık” diyerek, kiralanan araçların iptal edilmesi ve makam aracının satılması gerektiğini tekrardan savundu.

Ayrıca belediye başkanı haber sitelerine yaptığı açıklamada, daha önceki belediyenin ilgili iş bulma kurumlarından çok sayıda işçi aldığını ancak kendilerinin yönetime gelmesinin ardından bu kurumlar işçi desteğini kestiğini ifade etti.

Diğer yandan CHP'li belediye başkanı Ak Parti grup başkanına geçmiş dönemde çöp temizleme firması ile ilgili yapılan ihalenin yanlış olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Ak Parti grup başkanvekili de, konuyla ilgili geçmiş dönemde yanlış yapıldığını ifade etti.