Genç nesil pek bilmez. Yıllar önce (35 yıl ) Romanya'nın Nicolay Çavuşescu diye bir lideri vardı. Çavuşescu Steau Bükreş taraftarıydı, futbolcularda Çavuşescu onları tuttuğu için çok havalı ve ön plandaydılar. Bir şehir efsanesine göre Çavuşescu'nun takımı hep kollanıyordu, ligin en önemli derbisi  Steau Bükreş ve Dinamo Bükreş karşılaşmasıydı. 1974 - 1989 yılları arasında görev yapan Cumhurbaşkanı Nikolay Çavuşescu futbolu baskı altında tutuyordu. İyi bir Steau Bükreş taraftarıydı ve her zaman takımının kazanmasını istiyordu. Halkın çoğunluğu Dinamo Bükreşi destekliyordu. Steau Bükreş Romanya liginde çok şampiyonluklar kazandı, 1986 da Barcelona'yı yenerek  o dönemki statüsü ''Avrupa şampiyon kulüpler kupası'' nı kazanarak tarih yazdı. 

       Steau Bükreş ve Dinamo Bükreş rekabeti ülke içinde gizli bir iktidar mücadelesiydi. İki taraf ta güç kazandıkça takımlarda güç kazanıyordu. Gerginlik gittikçe büyüdü 1988 de kupa finalinde maç 1-1 devam ederken son dakikada Steau Bükreş'in golü ofsayt gerekçesiyle verilmeyince duruma sinirlenen Çavuşescu'nun oğlu Valentin takımı sahadan çekti, maç berabere bitti. Buna karşın kupa Steau Bükreş' e verildi ve kupa müzeye götürüldü. 

     Şimdi diyeceksiniz ki Çavuşescu'dan bize ne ? Yıllar önce ki bizim bile hatırlamadığımız bilmediğimiz olayları niye yazdın ? 

     Efendim, benzetmek gibi olmasın ancak Trabzonspor kulübü yıllardır bu lig'de şampiyonluk mücadelesi veriyor. Son yıllarda Çavuşescu'nun Romanyasına benzeyen o kadar çok futbol olaylarına şahit olduk ki , yazmadan geçemedim.

2011 de meydana gelen dünyadaki tüm mahkemelerden şike yapıldığı onaylanmış , şike olaylarını bir kenara koyarsak, bu sezon yaşanan futboldaki şaibeler unutulacak gibi değil. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kıl payı Galatasaray'a kaptıran Başakşehir bu sezon yaptığı transferlerle kadrosunu sağlam kurdu. Allah için takım sistematik bir şekilde top oynuyor, kurdukları bir düzen var, giren oyuncu çıkan oyuncuyu arattırmıyor. Peki bu takım hiç mi güçlü takımlarla oynamadı hiç mi oyun sistemlerine karşı mücadele edecek direnç gösterecek oyun düzenlerini bozacak rakiplerle oynamadı. Elbette oynadı, dedik ya sağlam transferler yapmış diye , MHK ,VAR, AVAR üçlüsünün kollamalarıyla puanların kaybedilmesi engellendi. En önemli rakiplerden önce Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ekarte edildi, sonra Trabzonspor. Sivassporun zaten gücü de tükendi. 

Zorlu geçen bir sezonda Başakşehir Kulübünü tebrik ediyorum Şampiyonlukları hayırlı olsun. Tam Göksel başkanı kutlayacaktım ki baktım herkes Bilal Erdoğan' ı kutluyor. Hayırlı olsun olsun diyorlar, yanaklarına öpücükler konduruyorlar, pandemi de neymiş maskeleri de çıkarttılar şov yaptılar. Maskeler çıkarılınca gerçekler bir bir ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ''Başakşehir takımını ben kurdum'' dediğinde anlamalıydık. Tebrikleri Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ değil de Fenerbahçe kongre üyesi  Bilal Erdoğan alıyor. Hayırlı olsun ne diyelim. 

       Nerede kalmıştık?

      

        Hüseyin Çimşir' i ; sen nasıl böyle oyun oynatırsın?

        futbolcuları ;  sen nasıl böyle oynarsın ?

        futbolculara ; senden futbolcu olmaz  diye yerden yere vuruyorduk . 

       Trabzonspor fırsatları değerlendiremedi ,takım iyi yönetilemedi , iyi oynayamadı diyenlere de 2011 i hatırlatırım, o sezon da tüm maçlarda iyi oynadı da lider olabildi mi bir Eskişehirspor beraberliğine yenik düştü ,orada da düşürdüler.