Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçlar, iki ekibin o anda bulunduğu konumu hiç ilgilendirmez. Yani ligdeki durumları ne olursa olsun, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un aralarındaki bu ezeli rekabetin sahaya yansıması her zaman üst seviyede olur. Her iki takım da genç oyuncuları ile hatta yedekleriyle bile, üst düzey performans sergilerler. Her iki ekip de birbirlerini yenmek için sahada kıyasıya mücadele verirler.

Nedeni ise bana göre, Trabzonspor’un kazandığı lig şampiyonluklarında rakibinin hep Fenerbahçe olmuş olmasıdır. Bunun için, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabet daha hareketlidir. Son yıllarda Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile geçen bu çekişmede, maç öncesinde Trabzon’da nefesler şimdiden tutuldu.

Pazartesi günü Avni Aker’de yapılacak olan dev maça hem bordo mavililer hem de sarı lacivertliler mutlak suretle kazanmak için çıkacaklar. 3 Temmuz süreciyle birlikte Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında, saha dışında süren gerginliğin, bu 90 dakikaya yansımaması gerekiyor.

Bu bağlamda en büyük görevse, her iki kulübün yönetici ve teknik direktörlerine düşüyor. Özellikle gerginliğe neden olabilecek açıklamalardan kaçınılmalı. Her iki takımın futbolcuları bir kere sağduyulu olmalı. Centilmenliği ön planda tutmalı. Bu maç, Türk futboluna olumlu yansımalı...