Merrell Alanya Ultra Trail 2021 için geri sayım başladı. Kayıtlar açıldı. Doğa yürüyüşlerinin yapıldığı bu uzun maratonda katılımcıları neler bekliyor? İşte tüm detaylar...

"Yörüklerin izinde, Toroslar'ın zirvesine" sloganı ile herkesi koşmaya davet eden Ultra Trail, Türkiye'nin cennet köşesi Alanya'da düzenleniyor. Yarımadanın eteklerine kurulan Eski Alanya'dan başlayarak tüm tarihi ve turistik yerler ve doğal güzellikler bu maratonda keşfediliyor. Kızılkule'den Alanya Kalesi'nin yüksek yamaçlarına bir saatlik zorluk bir tırmanış yapılıyor. Ehmedek adlı gizemli mahalleden geçiliyor ve harabeler görülüyor. Roma, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı tarihine ait pek çok kalıntı ve tarihi eser bu rotada göze çarpıyor. Birbirinden güzel bahçelerde yemek servisi, enfes bir liman manzarası da ziyaretçileri bekliyor.

Roma, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı tarihine ait pek çok kalıntı ve tarihi eser bu rotada göze çarpıyor. Birbirinden güzel bahçelerde yemek servisi, enfes bir liman manzarası da ziyaretçileri bekliyor.

Ehmedek'ten patikaya geçen yürüyüşçüler zirvede İçkale'ye varıyor. Bizans kilisesinin bahçesinde yer alan seyir terasından Alanya manzarası izlenebilir. Ziyaretçiler hem tepeye tırmanıyor, hem de daha sonraki rota boyunca şehir gezisini yapıyor. Alanya sahilinin tadını çıkarmak, Alanya Müzesi'ni ziyaret etmek bu turun hediyelerinden birkaçı... Çarşıda alışveriş merkezleri, hediyelik eşya dükkanları, mücevherciler ve semt pazarı da ziyaret edilebiliyor. Yöresel lezzetler ve el yapımı otantik eşyalar hediye olarak alınabilir.

Maraton koşucuları ile yörükleri bir araya getiren bu özel buluşma, 3 Nisan 2012 Cumartesi saat 06.30'da başlıyor. Başlangıç noktası Kızılkule olacak. Katılımcılar www.alanyaultra.com adresinden başvurusunu yapabilir.

Editör: TE Bilişim