Ayvalık’ın namını duyan ve Ayvalık nerede biçiminde bir soru yönelten kesimin farklı rotalar dahilinde bu ilçeye ulaşması söz konusu olabilmektedir. Kıyı Ege Bölgesi’nde olan ve Balıkesir’in ilçesi konumunda yer alan Ayvalık; oldukça bilinen bir noktada yer alabilmektedir. İzmir- Çanakkale karayoluna yakın bir yol üzerinde yer alarak birçok farklı biçimde ulaşım da sağlanabilmektedir. Ayvalık harita üzerinde de son derecede cazip bir noktada yer alarak denize olan yakınlığı ve büyükşehirlere de çok uzak olmamasından dolayı ilgi çekmektedir.

Balıkesir şehrinin en güzel ilçelerinden olan Ayvalık hangi ilde sorusunun cevabını da alacaklardır. Ayvalık haritada göster seçeneğinden yararlanacak olan kişilerin Ayvalık’ın kuzeyinde Burhaniye ve Gömeç’in, Güneyinde ise Bergama ve Dikili’nin olduğunu görebilmeleri de mümkün olabilecektir.

Ayvalık’a gitmek oldukça kolay bir eylem olarak görülmektedir. Balıkesir’de bulunan Balıkesir Edremit Koca Seyit Havaalanı üzerinden Ayvalık’a ulaşmak son derecede kolaydır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı içerisinden haftanın her günü buraya uçuşlar bulunmaktadır. Aynı zamanda bu uçuşlar Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan da gerçekleştirilmektedir. Edremit’te inmeniz halinde toplu taşıma araçları ile Burhaniye-Karaağaç-Gömeç-Ayvalık istikametinde ilerlemeniz halinde de amaçladığınız noktaya erişmeniz mümkün kılınacaktır.

Arabayla Ayvalık’a gitmeniz halinde İstanbul Ayvalık arası 425 km olarak görülebilecektir. Bu yol otobüsle yaklaşık 9 saat 50 dakika sürerken, kendi aracınızla 5 saate kadar inebilmektedir. İstanbul’dan Bursa’ya arabalı vapurla geçmeniz halinde de bu süreyi daha da kısaltmanız mümkün olabilmektedir.

Ankara- Ayvalık istikametinde bir yolculuk da düşünmeniz halinde bu yolculuğun otobüsle 11 saat; özel aracınız ile ise 8 saat sürmesi söz konusu olabilmektedir.

İzmir- Ayvalık yolculukları ise 2 saat 15 dakika içerisinde gerçekleşebilmektedir. Her yarım saatte ise bir otobüs bulunmaktadır. İzmir ile Ayvalık arasındaki yolculuğu kişisel aracınız ille gerçekleştirecekseniz bu süre 1.5 saate kadar düşebilmektedir. Yolculuk esnasında da Menemen, Aliağa, Bergama, Ayvalık rotasını çizerek; İzmir-Çanakkale karayolundan seyahat etmeniz de gerekerek kısa süre içerisinde tamamlanacak olan bir seyahattir.

Editör: TE Bilişim