Bengal kedisi küçük yaşlarda su ile korkutulmaz ise ilerleyen zamanlarda suya  alışkanlık gösterebilir hatta bunun sonucunda yüzebildiği bile söylemler arasında.

    Bengal kedilerinin atası kabul edilen asya leopar kedi ırkının nesli tükenmeye yaklaştığında genetik bilimciler tarafından farklı ırkta kedilerle çiftleştirilmeye başlanmıştır.

    Çalışmalar uzun yıllar boyunca sürmüş ve 20 yılın sonunda başarıyla sonuçlanmıştır. Ortaya tamamen kendine özgü desen ve renklerle donatılmış yeni bir kedi ırkı çıkmıştır. Bu ırka Bengal kedisi denmiştir. Leopar karakterinden oldukça uzaklaşmış olan bu tür evcil kesi türüne mensup olmuştur.

  Bengal kedileriyle aynı haneyi paylaşmak insanı tek başına mutlu eder fakat her kedi türünde söylediğimi gibi bu türde size uygun olmayabilir.

  Çok akıllı , araştırmacı olan bu kediler diğer kedilere göre daha fazla ilgi görmek ister. İstediği ilgiyi göremeyince deşresyona girer ve aşırı derecede stres yapabilir. İlgi çekmek için her şeyi yapabilirler. Örneğin, sevmediğiniz bir hareketi yapmamasını öğretirseniz bunu her zaman yapmaya başlar. Kısaca onunla vakit geçirdiğiniz her zaman hafızasında yer alır.

Bengal Kedisi Türkiye de Bulunur mu ?

 Ülkemiz de  yaygın olan kedi türleri kadar fazla sayıda olmasada bengal kedileri bulunmaktadır. Ücretsiz sahiplendirilmesi olmayan bu kedi ya yurtdışından getirilir ya da petshoplardan alınabilir. Bazı web sayfalarında ise ücretli olarak satılmaktadır.

Bengal Kedisi Tüy  Bakımı

    Bakımları oldukça basittir ancak kozmetik açıdan gösterilen ilginin kopmaması gerekmektedir. Tüy bakımının aksatılmaması gerekmektedir. 3-4 gün veya haftada 1 sefer taranması bakım için yeterli olacaktır. Bakım sırasında tüy pudrası kullanılması bu muhteşem kedinin daha ihtişamlı görünmesini sağlar. Yıkandığı zaman vücudunun kuruması diğer kedi türlerine göre daha uzun sürer bu yüzden kurulanmasına yardım etmek kedinin yorulmasını azaltır.

Çocuklarla ve Diğer Hayvanlarla İlişkisi 

 Bu kedi ırkı sosyalliği  ve ilgiyi çok sever  bu nedenle büyük aileler için çok güzel bir seçim olacaktır. Fırlatılan şeyler geri getirdiği için bu kedilerle ailecek çok eğlenebilirsiniz. Tıpkı insalarla olduğu gibi diğer canlılarlada oldukça iyi geçinen bengal kedisi köpeklerlede arkadaş olabilir. 

   Bengal Kedisi Boyutları Ağırlığı

   Bengal kedileri kendine büyük kedi ırkları arasında yer bulmaktadır. Ağırlıkları ortalama olarak 3.5-7 kg arasında değişir hatta bazıları  var ki bu kilonun bile üstüne çıkabilir.

Bengal Kedisi Özellikleri- Vücut Yapısı

- Karakteri : Sıcakkanlı , cana yakın ,meraklı

- Tüy Yapısı: Kısa tüylü

- Kulak Yapısı: Kulakları kısadır uçları uzundur

- Gövde:  Orta irilikte , kıvrak ve kaslı

- Kuyruk: Uzun ve ince

- Kilo: 3,5 -7  kilogram