Meteoroloji uyardı! Karadeniz için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli sağanak bekleniyor. Ordu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağış beklenirken, Trabzon'un doğu kesimi ve Rize'de yer yer çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketinde 66 can kaybımız var. Kayıp vatandaşları arama çalışmaları sürüyor. Batı Karadeniz'i etkisi altına alarak felakete yol açan sel nedeniyle mağdur olan halka yardımlar devam ediyor.

Meteoroloji bu kez de kuvvetli yağışların Doğu Karadeniz'i etkisi altına alacağını açıkladı. Yarın akşam saatlerine kadar ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Ordu, Van, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak görülecek. Diğer yerler az bulutlu ve açık olacak.

Yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. Sel, yıldırım, su baskını, dolu, heyelan, kuvvetli rüzgar ve fırtına görülebilir.

Sıcaklıklar Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinde seyredecek. Diğer bölgelerde düşecek. Rüzgar kuzey yönlerden esecek. Güney ve batı kesimlerinde hafif, ara ara orta şiddette esecek.

Editör: TE Bilişim