Meteoroloji, 24 Ağustos için uyardı. Bugün toz taşınımı bekleniyor, gözlerinize dikkat!

Hava durumuna dair günlük bilgilendirmede bulunan Meteoroloji, toz taşınımı uyarısı verdi. Bazı bölgelerde bugün hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bazı yerlerde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıldı.

24 Ağustos 2021 Salı günü hava nasıl olacak? İşte, Meteoroloji'den günlük hava durumu tahmini.

24 Ağustos Hava Durumu

Marmara'nın batı kesimleri ve Kuzey Ege'nin kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar bekliyor.

Belirtilen yerlerde rüzgarın 40 ila 70 km/saat hızla esmesi bekleniyor. Bu sebeple yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar önceden uyarıldı.

Öte yandan toz taşınımı tehlikesi, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde ve Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğu kesimlerinde var. Kuvvetli rüzgar nedeniyle iki bölgede toz taşınımı olabilir. Toz taşınımı hava kalitesinin azalması demek, görüş mesafesi en aza iner.

Marmara'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Ege'de havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege'de kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu olacak. Osmaniye ve Hatay çevreleri gök görültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu'da havanın az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz'de havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğukaradeniz'de hava durumu parçalı, bulutlu, sağanak yağışlı olacak.

Doğu Anadolu'da havanın parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı, rüzgarın 70 km/saatte esebileceği ve toz taşınımı beklendiği açıklandı.

Güneydoğu Anadolu'da havanın az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı yapıldı.