Yayına girdiği 1 Mayıs 2019 tarihinden bu yana sosyal içerikli bir gezgin platformu olmayı hedefleyen BuTatilde, ziyaretçilerinin seyahatlerinde kolaylık yaşamaları adına içerikler üretmekte ve daha önce deneyimlenmiş olan gezileri Seyahat Rehberi bölümünde paylaşmaktadır.

Hem site editörlerinin hem de sayfa üzerindeki “İçerik Ekle” seçeneğine tıklayan tüm ziyaretçilerin ve gezginlerin seyahat deneyimlerini paylaşabileceği BuTatilde, tüm gezginleri beklemekte ve gezi rehberliği konusunda ziyaretçilere öncü olmakyı amaçlamaktadır.

Site, genel yapısı bağlamında Seyahat Rehberliği ve Gezgin Platformu olarak hizmet ediyor. Site editörleri daha önce deneyimlediği yerleri ve mekanları kaleme alarak takipçileri ile paylaşmaktadır. Bunun yanı sıra, gezginler de kendi deneyimlerini yazarak konakladıkları yerleri, yedikleri yemekleri tanıtabiliyor, Gezi Rehberi için alternatif arayışlar içerisinde olan ziyaretçiler için bilgi verebiliyor.

Sitenin ana sayfasında tüm gezginlerin üyelik işlemlerini tamamlamalarının ardından bir profil sayfası yer alır. Gezginler, site üzerinde paylaşacakları tüm etkinlikleri takipçileri ile paylaşabilmekte, ardından da tüm paylaşımlarını bu sayfada görebilmektedir. Turizm sektörüne dair olan haber ve yenilikler ise, ajansların basın bültenlerinden karşılanmaktadır. Turizm haberleri ile beraber sektöre dair tüm gelişmelerin paylaşıldığı BuTatilde.com ilgi çekmeye devam ediyor. Sitenin mobil ara yüzü ve altyapıya sahip olması da gezginlerin ilgisini çeken bir diğer nokta.

Site yapısı incelendiğinde, gezginler için bir sosyal platform olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyebiliriz. Gezginler BuTatilde vasıtasıyla rahatlıkla seyahat deneyimlerini yazabilir ve diğer gezginlere öncü olabilir. Hatta bu site üzerinden bir gelir kapısı yaratma şansı da yaratılabilir.

 Birçok gezginin sosyal medya hesapları üzerinden sponsorlu çalışmalar yaptığı bilinmektedir. BuTatilde üzerinde içerik paylaşmak ise ücretsizdir. İlerleyen süreçte de ücretsiz olmaya devam edecektir. Site üzerinde içerik üreten bir gezgin, viral içerik üzerinden anlaşma sağlamış olduğu mekan üzerinden kendisine artı değer sağlayabilir. Gezgin ve tatilcilere özel olarak kurulan, bilinen sosyal ortamlardan farklı bir yapıya sahip olan site üzerinde turizm kelimesinin ana başlık altında olması ve takipçilerinin beğenisini toplaması, BuTatilde’yi diğer sitelere göre ön plana çıkartıyor.

Gezginlere en büyük tavsiyemiz, siteye giriş yapmanız ve ardından üyelik başlatmanız. Üyelik işleminin tamamlanmasının ardından tatil hikayenizi yazabileceğiniz, eğer YouTube üzerinde içerik üretiyorsanız videonuzu ekleyebileceğiniz panelde, editör onayının ardından içeriğiniz yayınlansın. Bu sayede hem anınızı ölümsüzleştirmiş, hem siteden bir kitle çekmiş, hem de YouTube izlenme dakikanızı arttırmış olacaksınız. Site editörleri ile yaptığımız görüşme sonucunda, YouTube üzerinde içerik üreten gezginleri “Gezi anlatımları ile beraber videolarını her zaman yayınlayabilirler” diyerek beklediklerini de aktarmak isteriz.

Gezginler için dolaylı yoldan ek gelir kapısı konusunda destekçi olacak BuTatilde sitesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Editör: TE Bilişim