Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü ile Düzce Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda düzenlenen fidan dikimine; Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Budakçı, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mehmet Özdemir, Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul bahçesinde öğrencilerle birlikte fidan diken Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Budakçı, “Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün bir üyesi olarak, çocuklarımıza küçük yaşta doğayı sevdirmeyi, korumayı ve günümüz dünyasında hızla yok edilen ağaçların sayısını artırmanın önemini öğretmeyi amaçladık. Başta Düzce Orman İşletme Müdürlüğü ile Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mehmet Özdemir olmak üzere, öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

100 adet Batı Ladin fidanın dikildiğini ifade eden Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mehmet Özdemir ise, kendilerinin de bu konuda çalışmaları olduğu için Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’nın teklifi doğrultusunda etkinliği hiç düşünmeden kabul ettiklerini belirtti. Mehmet Özdemir, okulun bahçesinde öğrencilerle birlikte ağaç dikmenin; çocukların ağaca, doğaya ve çevreye karşı verimli toprakların korunması konusunda bilinçlenmesini sağladığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: iha