İklim ve biyoçeşitlilik uzmanları iklim değişikliğine karşı ortak hareket çağrısında bulundu.

Dünya'mızın son yıllarda iklim krizine maruz kaldığını biliyoruz. Küresel ısınma Dünya'nın dört bir yanını olumsuz etkiliyor. Ortalama sıcaklıklar artıyor, buzullar yok oluyor...

Sera gazlarının salımı ve fosil yakıtların yakımı artmaya devam ediyor. Bu artış miktarı sanayi öncesi dönemlere göre 1 derecenin üzerinde küresel ısınmaya sebep oldu.

Okyanusların yüzde 87'si ve kara alanlarının yüzde 77'si insani aktiviteler sonucu dönüşüm yaşadı. Buna göre çok sayıda tür yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Bu kapsamda uluslararası 50 uzman, iklim değişikliği ve biyoçeşitlilik kaybının birlikte önlenmesi ve zararlı etkilerine karşı mücadele edilmesi için ortak hareket çağrısında bulundu.

Sürdürülebilir tarım uygulamalarının artırılması, ekosistem kaybının durdurulması, ulusal ve uluslararası zararlı aktivitelerin durdurulması, çevre koruma programlarının uygulanması gibi tavsiyeler geldi.

Uzmanlar, iklim değişikliğini önlemek, biyoçeşitlilik kaybını durdurmak ve istediğimiz sürdürülebilir geleceğe sahip olmak için toplumların tam kapsamlı bir dönüşüme ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Northern Arizona Üniversitesi'nde görev alan bilim insanlarına göre, sıcaklıklar bu şekilde artmaya devam ederse, 2050 yılı ölümcül olacak!

Editör: TE Bilişim