Güzel sanatlar denilince akla ilk gelen dallardan biri olan çizim o kadar geniş bir üretim alanı olarak karşımıza çıkıyor ki, içinde farklı kalemlerin, yüzeylerin ve tekniklerin konuşulduğu bir yaratıcılık okyanusu olarak tanımlanabiliyor. 

Bazıları için geleneksel ve basit kalemlerle çizim yapmak vazgeçilmez bir uygulama haline geldi. Yaratıcılığınızı nasıl ifade ettiğiniz önemli değil, hayal ettiğiniz kalem veya çizim masasından sadece bir tık uzaktayız.

Çizim Malzemeleri Nelerdir?

Ancak iş çizim denilince konuya hâkim veya yakın olan herkesin aklına ilk olarak farklı sertlik ve yoğunluktaki kalemlerden yapılmış gölgeli ve detaylı karakalem çizimler gelir. Tabi ki, endüstriyel, hobi ve sanat çizimlerinde karakalem çizimidir. Tekniklerin özel bir yeri vardır ama kişinin yaptığı işlerde yansıtmayı sevdiği ya da yakalamak istediği tarza göre tükenmez kalemlerden dolma kalemlere kadar birçok kalemi profesyonel bir kalem gibi kullanabilmesi önemli kriterdir.

Elbette sadece bir kurşun kaleme değil, aynı zamanda çiziminizi tamamlamak için uygun bir çizim yüzeyine de ihtiyacınız var. Ancak tasarımlarınızı istediğiniz doku ile herhangi bir yüzeyde oluşturmanız mümkündür, sadece yüzey kalemine, almak istediğiniz ilgi türüne veya resminizde istediğiniz gölgelerin yoğunluğuna dikkat etmeniz yeterlidir.

Tüm çizim malzemeleri için https://www.guvensanat.com/cizim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı