Yeni sezon başlamadan önce Avrupa maçı mücadelesinde izledik Trabzonspor'u, oturmuş kadroya yapılan takviyeler takımda taşların yerine oturmasını sağlamış görünüyor. Hucümda çok etkili bir oyun anlayışı gördük, Gervinho, Marek Hamsik ve Nwakaeme topu ayaklarında tenis gibi oynadılar Bakasetas ın katkısı da görülmeye değerdi. Ancak savunmada biraz sıkıntı vardı, Molde nin hücuma çıktığı ve gol atmak istediği her pozisyon gol ile sonuçlandı. Molde nin forvet oyuncuları az geldi ama öz geldi, Trabzonspor savunması arkaya atılan toplara engel olamadı. Kaleci Uğurcan da bugün gününde değildi. Sanki maça konsantre olamamış nasıl olsa Molde'yi rahat yeneriz havasındaydı. Son dakikada penaltıyı kaçırmak affedilir gibi değil, fırsat ve avantaj için o penaltıyı kaçırmamak gerek.

Abdullah Avcı'nın oyun sistemini beğendim, ne oynadığı görülen, takıma ne oynattığını gösteren bir düzen kurmuş. Trabzonspor ikinci yarıda daha baskılı oynadı, gol atmak için sürekli zorlayan ve fırsat arayan bir görüntü verdi. Vitor Hugo, maçın önemli oyuncularından biriydi.

Oyun kalitesi olarak rakibe göre daha üstün oynayıp onca fırsatları kaçırıp birde penaltıyı değerlendiremeyip maçın berabere bitmesi üzücüydü. Oyuncuların performansları ve emekleri alkışı hak etti. 

Süper lig başlamadan iyi oynayan sağlam bir Trabzonspor izleyeceğiz diyebiliriz.