Ne demek, Rizespor’a karşı  “ Kümeye “ tezahüratı yapmak; bu bilinçsiz davranış Trabzon şehrinin özellikle doğusunu tanımamaktan geçiyor. Trabzon’un doğu ilçeleri Of, Sürmene, Araklı, Yomra, Arsin Rize ile hem yakın komşudur hem de bolca kız alıp vermiştir, evlilikler olmuştur. Etle tırnak olunmuş akrabalıklar harman olmuştur. Rize’yi  Çaykurrizespor’u ötekileştirenler böyle akrabalık dostluk bağlarına sahip olmayan veya olsa da milliyetçilik kavramından uzak sığ akıl sahipleridir.

Futbola dönecek olursak, iki takımında puan kaybına tahammülü olmadığı bir maçtı. Trabzonspor’umuz daha hazır bir ekipti. Rizespor’umuzun bir an önce mevcut durumunu toparlaması için taraftarının azami desteğine ihtiyacı var. Artı Karadeniz insanının da Rize ekibine gönül bağını ortaya koyması lazım. Trabzon ve Rize bir elmanın iki yarısıdır. Biri ötekine kurtlu derken, aynı dalda saldığımızın unutmaması gerekir.

Son olarak Trabzonspor’umuz  maraton uzun ama şampiyonluğa koşuyor. Bu süreçte önce Karadeniz dostluğunu sonra Anadolu birliğini sağlamalı. İstanbul kuşatılıp kupa alınacaksa rota böyle çizilmeli, Başkanımız Ahmet Ağaoğlu’na ve ekibine sonsuz destek verilmeli.

Şampiyonluk özetle pozitif düşünceden geçiyor, dostlarımızı kırmamalıyız. Kırıcı olanlar çürük kafalardır.

Her yazımın noktasını yazıyorum; Anadolu neferi Trabzonspor şampiyon olacak.