Trabzonspor, değişerek ama gelişme gösteremeyerek antrenman maçlarına devam ediyor.

Eksiklerin yerine oynayan oyuncular konusunda kimsenin bir şey deme hakkı olmasa da alternatifli bölgelerde ki ısrarı anlamak mümkün değil.

Alanyaspor mağlubiyetinden sonra çıkılan Erzurum deplasmanında olduğu gibi, Ankaragücü galibiyetinden sonra çıkılan Sivas deplasmanında da tablo farklı değildi. 

Djaniny’nin yokluğunda Yusuf Sarı’nın hücumun sağ kenarında yer alması, bu bölgenin ismi Ekuban’ın santrafor oynaması belki çaresizliğin görüntüsü olabilir ama maça başlayan Yusuf Mallı ile Bakasetas’ın uyumsuzluğu, Mallı’nın yetersizliği sonucu tüm yükün Abdulkadir Parmak’ın üzerine kalması, bu ikili yüzünden hücumda çoğalamamanın, topun arkasında kalma sevdasıyla takım savunmasını ön planda tutup, bloklar arasında koordinasyonu sağlayamamanın bir açıklaması var mı acaba?

Abdullah Avcı’nın göreve geldiği ilk haftalarda takım savunmasını uygulamak için gösterdiği çaba ve bu sorunu hallettikten sonra hala daha bunda ısrarcı olmasını anlamak mümkün değil.

Yarışın içinde varlığını hissettiren ,Alanyaspor’a mağlup olduktan sonra bile bu iddiası biraz olsun devam eden bir takımda kayıpların devam etmesi arayış içinde olunmasından değil, yanlışta ısrar edilmesinden kaynaklanıyor.

Devre arasında yapılan transferler nedeniyle mevcudu yok saymak Trabzonspor’un iç barışına da sekte vuracağı gibi ikinci bölgenin önemli ismi Flavio’nun Yusuf Sarı’nın alternatifi olmayacağını bilmek için kahin olmaya gerek yok. 

Bu küçük örnek bile sanırım Trabzonspor’un Sivas deplasmanında amacını görmeye yetti.

Ekiplerde, hele ki futbol takımlarında senin benim oyuncum olmaz.

Bir ekiptir ve doğru isimleri doğru yerlerde oynatır, görevlendirir sonucuna bakarsın.

Yok devre arasında aldığın ve yeterli fizik kondisyon yüklemesi olmamış oyuncularla sonuca gidemezsin.

Bunun ismi olsa olsa antrenman maçları olur ki, Trabzonspor camiası her sorunu anlar da maçları deneme amaçlı oynamayı kabul etmez.

Trabzonspor hedefsiz olmaz…

Ve Trabzonspor, gazozuna maçları bile deneme maçı olarak oynayamaz.