Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası'nda finale yükselen İmperial Hastanesi İdmanocağı, gözünü Avrupa'da şampiyonluğa dikti.

Kulüp başkanı Mehmet Öz, finale yükseldikleri için çok mutlu olduklarını ve kupayı kazanacaklarına inandıklarını söyledi.

Voleybola kulüp olarak 8 yıl önce bir amatör kulüp olarak 3. lig seviyesinden başladıklarını anlatan Öz, "Amatör ligdeyken bugün Türkiye'yi temsil etme şerefine nailiz ve ilk çıktığımız yılda da Avrupa'da final oynayacağız. Bu, Trabzon'un spora verdiği değeri göstermek açısından çok büyük bir gösterge ve başarı. Bu sebeple sporcu kardeşlerimi ve yöneticilerimin hepsini kutluyorum" dedi.

CEV Challenge Kupası'nı kazanacaklarına inandıklarını vurgulayan Öz, "Kupayı Trabzon'da kaldıracağımıza inanıyorum. Şu andan itibaren artık o kupanın Trabzon'a gelmesi için sadece iki maç kaldı ve yaklaşık 10 günlük bir çalışma süreci kaldı. Biz bunu başaracağız. Yeter ki Trabzon son yarı final rövanş maçında olduğu gibi bizi desteklesin, yeter ki Trabzon arkamızda dursun. Biz bürokrasisiyle sponsorlarıyla seyircisiyle bir bütün olacağız ve o kupayı Trabzon'a getireceğiz. Yarı finale yükselmemiz birilerinin sandığı gibi çok küçük bir başarı değil" diye konuştu.

"Avrupa kupasını Trabzon'a getireceğiz"

Mehmet Öz, başarılarının büyük bir hadise olduğunu vurgulayarak, "Bir takım düşünün, sadece futbolun konuşulduğu Trabzon'da fizik olarak hiç de bize uygun olmayan voleybol branşında Avrupa kupasını buraya getireceğiz. Balkan kupasını Trabzon'a getirmiştik, bu da ikincisi olacak. Şimdiden Trabzonlulara hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.

Taraftarların desteğinden de memnun olduklarını dile getiren Öz, "Taraftarlarımız bizi her zaman son yarı final rövanş maçında olduğu gibi desteklemesi lazım. Bize de yakışan budur. Bana göre salonları doldurarak sahalardaki stresi biraz azaltmamız gerekir. Biz bunu bu yıl yaptık, geçen yıl bunu basketbol takımımız yaptı. Dolayısıyla biz bunu yapmaya devam edersek statlardaki streste kendiliğinden azalacak ve daha sağlıklı bir spor ortamında buluşacağız" diye konuştu.

"İdmanocağı, Trabzon'un sosyal ve kültürel hayatına yön veren bir cemiyettir"

Öz, genellikle futbolun konuşulduğu Trabzon'da voleybolda da başarının sağlanabileceğini gösterdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İdmanocağı aslında Trabzon'un sosyal ve kültürel hayatına yön veren bir cemiyettir. Sadece biz futbol değil, voleybol değil Trabzon'da basketbolu da biz kurduk. Dolayısıyla Trabzon'da basketbolda, futbolda bizlerin emeği ile kurulmuş, gelişmiş bugünlere ulaşmıştır. Bugün itibarıyla kentimizde voleybolu da belli bir seviyeye getirdik. İnşallah Trabzon bu başarımıza sahip çıkar ve bir marka haline geliriz. Hentbol da Trabzon'da hakikaten sevilen bir spor. Ben Trabzon'da spor adına yapılacak bütün yatırımların karşılığını bulacağına inanıyorum. Yeter ki samimi, dürüst ve ilgi gösteren yöneticiler olsun ve seyirciler arkasında dursun."

İmperial Hastanesi İdmanocağı, kupanın finalinde Romanya'nın CSM Bükreş takımıyla ile kozlarını paylaşacak. Finalin ilk maçı 30 Mart'ta Bükreş'te yapılırken, Trabzon'daki rövanş karşılaşması ise 3 Nisan'da oynanacak.