THY Avrupa Ligindeki başarılı temsilcimiz Anadolu Efes bugün ligde çıktığı 17. maçında Rus temsilcisi Khimki karşısında harika bir oyunla 101-82’lik galibiyete uzandı.

İlk yarısısı kıyasıya bir mücadeleye sahne olan maçın ikinci yarısında Anadolu Efes maça ağırlığını koydu ve 100 skor barajını da aşmayı başardı. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde iki takım da birbirine karşılıklı sayılar buldu ve çeyrek 21-19’luk Anadolu Efes üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte de takımların birbirine karşı fazla bir üstünlük kuramadığı görüldü. 47-43’lük skorla tamamlanan ilk yarıdan sonra ikinci yarı bambaşka bir oyuna sahne oldu.

İkinci Yarıda Anadolu Efes Fark Attı

Üçücü çeyrek başlar başlamaz oyuna ağırlığını koyan Anadolu Efes bulduğu üçlüklerle fark açtı. Rakibine karşı büyük bir üstünlükle oynayan temsilcimiz bu çeyrekte rakibiyle arasında mecbut bulunan 4 farkı 16’ya çıkararak son periyota rahat bir şekilde girdi. Son çeyrekte de disiplinli oyununu sürdüren temsilcimiz 100 barajını da aştı ve sahadan 101-82’lik skorla ayrıldı.

Anadolu Efes bu maçtan da galip ayrılmasıyla birlikte 28 puana ulaştı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Maçta temsilcimizin 16 kez isabetli üçlük atması maçı koparan hususlardan biri oldu.