Boks Milli Takımı'nın, 2012 Londra Olimpiyatları için Trabzon'da gerçekleştirdiği hazırlık kampının son gününde çalışmaları ve olimpiyatlardaki hedefleri hakkında oyuncular ve antrenörleri iddialı konuştu. Takım olarak Trabzon'da oldukça başarılı bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade eden ekip, Londra Olimpiyatları'nda rekor sayıda madalya hedeflediklerini dile getirdiler.

Olimpiyatlarda 49 kiloda yarışacak olan Ferhat Pehlivan çalışmalarını özetlerken, "Trabzon Akçaabatlıyım, Fenerbahçe Kulübü adına 49 kiloda olimpiyatlarda mücadele edeceğim. Kampın Trabzon'da olması çok güzel, havaların da güzel olması bizim açımızdan iyi oldu. Olimpiyat elemeleri de Trabzon'da olmuştu. Kendi memleketimizde kamp yaptığımız için ayrı bir sevinçliyiz tabi, ailem burada herkes burada dolayısıyla daha bir istekli çalışıyoruz. Olimpiyatlarda madalya var ama rengi belli değil inşallah altın olacak" dedi.

75 kiloda mücadele edecek Adem Kılıç, Olimpiyatların bir sporcunun kendi ülkesini temsil edebileceği en büyük atmosfer olduğunu belirterek, "Ağrı doğumluyum İstanbul'da yaşayıp spor hayatımı Fenerbahçe spor kulübünde devam ettirmekteyim. 75 kiloda olimpiyatlara katılmaya hak kazandım, inşallah ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Federasyon tarafından Trabzon'da sık sık kamp düzenleniyor, biz sporcular olarak Trabzon'a gelmekten çok memnun oluyoruz. Federasyondan yetkililerimize Trabzon'daki ortamın ne kadar güzel olduğundan bahsediyoruz. Bizler hocalarımız vesilesiyle kampın buraya alınmasını Federasyondan talep ettik. Buradaki ortam çok güzel, Gençlik Spor İl Müdürümüz sağ olsun sürekli bizimle birlikte ve tüm sıkıntılarımızı anında gideriyor. Olimpiyatlar bir sporcunun kendi ülkesini temsil edebileceği en büyük atmosfer. Biz bu atmosferde ülkemizi temsil etme hakkını kazandık. Şimdi inşallah bunu madalya ile süsleyip, bayrağımızı göndere çekip bu onuru yaşamakta benim en büyük hedefim" şeklinde konuştu.

Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek bir başka Trabzonlu Fatih Keleş ise çalışmalarının oldukça iyi geçtiğini söyleyerek, "Trabzonluyum Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü adına Olimpiyatlarda 60 kiloda ülkemi yarışacağım. Arkadaşlarımız her ne kadar ilk defa Trabzon'da kamp yapmamış olsa da yine de biz en iyi şekilde ev sahipliğimizi onlara göstermeye çalışıyoruz. Kamp dönemimiz çok iyi geçti, arkadaşlarımızla birlikte çok iyi hazırlandık. İnşallah ülkemizi Olimpiyatlarda en iyi şekilde hep birlikte temsil edip madalyalarla birlikte döneceğiz" diye konuştu.

Olimpiyat vizesi alan Yakup Şener, hedefinin kesinlikle altın olduğunu ve bunun için en iyi şekilde mücadele edeceğini dile getirerek, "Trabzon doğumluyum, Fenerbahçe spor Kulübünde boks yaşantımı devam ettirmekteyim. İyi bir kamp dönemi geçirdik, 7 gün gibi az bir zamanımız kaldı. İnşallah hepimiz madalyalarla ülkemize döneceğiz. Burada 3 arkadaş Trabzonluyuz, diğer üç arkadaşımız da diğer illerden. Burada onları hem biz hem diğer yetkili kişiler en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Belediye Başkanı ve Vali Bey bizi ziyaret ettiler, bunlar bizi ekstra motive ediyor ama gönül isterdi ki kamp biterken değil de başladığında da bizleri ziyaret etselermiş. Olimpiyatlardaki hedefime gelince de kesinlikle altın olacak diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Trabzon yemeklerinin oldukça lezzetli olduğunu ve bu durumun kendilerini çok zorladığını ifade eden Bahram Muzaffer, "Bursa Yıldırım Belediye Jimnastik Kulübü sporcusuyum. Bu zamana kadar çok iyi hazırlandık, kamplarımız çok yoğun geçti. Son kampın Trabzon'da olması bizim için ayrı bir motive unsuru oldu. Burada Trabzon halkının, Gençlik Spor İl Müdürü'nün bizlere ilgisi oldukça fazlaydı, her isteğimizi yerine getirdiler. Dün Belediye Başkanı'nın, bugün de Vali Bey'in bizi ziyaret etmesi bizlere küçükte olsa hediye vermesi bizi ayrı bir motive etti. Ben Trabzon halkına ve burada bize gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar olimpiyatlarda takım halinde başarılı olup altın madalyalarla dönmek istiyoruz. Trabzon'da en çok beğendiğim şeyler arasında Trabzon Pidesi ve Kuymak geliyor. Kilo sıkıntısı dolayısıyla fazla yiyemiyoruz yoksa her gün yemek istediğim çok lezzetli şeyler bunlar" açıklamasında bulundu.

Londra Olimpiyatları'na mesajları olduğunu söyleyen Selçuk Eker ise şöyle konuştu:

"Gebze doğumluyum, olimpiyatlara 52 kiloda katılmaya hak kazandım. Son Trabzon kampımızda güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Olimpiyatlar için son bir haftamız kaldı. Hedeflediğimiz sonuçlara ulaşıp ülkemize dönmek istiyoruz. Buradan Londra Olimpiyatlarına şunu söylemek istiyorum 'Bekle bizi Londra Türkler geliyor."

Boks Milli Takımının psikolojik desteğini sağlayan Doç. Dr. Mustafa Şahin, takım olarak aldıkları 6 vizeyi en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti. Şahin, "Bu Milli Takım, grup ruhunu iyi taşıyan bir ekip, arkadaşlık ve dostluk çok iyi. Biz de elimizden geldiğince bu ortama katkıda bulunmaya çalıştık. Paylaşımın, dostluğun ama daha çok verimin ve çalışmanın ön planda olduğu bir kamp dönemi geçirdik. Trabzon halkımıza, bize desteklerini esirgemeyen Gençlik Spor İl Müdürümüze, Valimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Daha önce Trabzon'da yapılan elemelerde sayın Valimiz bizi ziyaret etmiş ve biz o oyunlarla 6 tane olimpiyat vizesi almıştık. Bugün yine Valimiz bizi ziyarete geldi sanırım bu kazanacağımız madalyaların ayak sesleri olacak" ifadelerini kullandı.

Boks Milli Takım Antrenörü Mehmet Değirmenci, olimpiyatların, spor organizasyonlarının en büyüğü olduğunu ve bu yılki 2012 Londra Olimpiyatları sürecinde sporcularının çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtti. Değirmenci, takımlarının durumunun oldukça iyi olduğunu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

Boks Milli Takımı Teknik Direktörlüğü'nü yapan Seyfullah Dumlupınar, takımlarının Olimpiyatlarda madalya kazanmak için oldukça inandıklarını söyledi. Teknik ekip olarak inandıklarını ifade eden Dumlupınar, "İnşallah bunu mücadele olarak yansıttığımızda inanıyorum ki bu güne kadar görülmemiş bir başarı elde edeceğiz.

Londra'ya ayrı bir hava katacağız, bu havayı herkesin tatmasını istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim